A piskótához
10 db tojás
10 ek cukor
8 evőkanál finomliszt
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 csomag sütőpor
A csokikrémhez
3 dl hulala
30 dkg csokoládé
A meggyzseléhez
2 csomag vaníliás pudingpor
40 dkg meggybefőtt (magozott, 1 üvegnyi)
7 dl hulala
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjéhez is meg a sárgájához is 5-5 ek cukrot adunk. Először a fehérjét, majd a sárgáját felverjük, és keverőkanállal ezt összedolgozzuk. Végül a lisztes keveréket is laza mozdulatokkal belekeverjük.
Kapcsos tortaformába simítjuk, és magas hőfokon 20 percig sütjük, majd még 20 percig takarékon.
A meggyet lecsöpögtetjük. A levét felfogjuk, és kiegészítjük vízzel, hogy 0,5 l legyen. Ízlés szerint lehet hozzáadni szegfűszeget, fahéjat és cukrot. Ebben a lében megfőzzük a pudingot a csomagolás szerint, majd amint a puding felforrt, belekeverjük a meggyet is (de félreteszünk pár szemet a díszítéshez).
Elkészítjük a csokikrémet. (Ezt mindenképp előtte nap kell elkészíteni, és hűtőben egy éjszakát állni hagyni.) A tejszínt felmelegítjük, és felolvasztjuk benne a csokit (nem kell forrnia). Ha teljesen kidermedt, akkor felverjük, mint a rendes tejszínt. Addig keverjük, amíg egy sűrű csokikrémet nem kapunk!
A tejszínt is felverjük.
A tortalapot 3 részre osztjuk, és rétegezzük a krémeket. A sorrend: piskóta-csokikrém-meggyzselé-tejszín. Ezt addig ismételjük, amíg minden el nem fogy! De nem kell vastagon egyiket sem, mert így is magasabb lesz a torta, mint az átlag! :)
A végén a maradék tejszínnel bevonjuk a tortát, és díszítjük is vele, valamint a félretett meggyszemekkel vagy akár reszelt csokival is. :)
fekete tészta A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral, vízzel, olajjal jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával, kakaóporr...
Elkészítési idő: 120 Nehézség: KönnyűElkészítése: 1. A tojások fehérjét különválasztjuk, majd kemény habbá verjük! 2. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. A tojás fehéredjen ki, és a térfogta meg fog...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKivajazunk egy 24 cm átmérőjű tortaformát. Egy lábasban megolvasztjuk az étcsokit. Hozzáöntjük a cukrot, és elkeverjük. Három percig melegítjük, közepes hőfokon, majd hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet és a porcukrot beleszitálom egy tálba, majd hozzáadom a görög joghurtot. Alaposan összekeverem. Több részletben óvatos mozdulatokkal hozzádolgozom a habbá vert tojásfehé...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű