Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Párizsi krémes csokitorta


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A tésztához:

5 tojás
5 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor

A krémhez:

1,25 dl tejszín
12,5 dkg cukor
6,25 dkg kakaópor
17,5 dkg margarin

A díszítéshez:

2 dl tejszín
1 teáskanál kakaópor

A bevonáshoz:

10 dkg tortabevonó csokoládé
1 evőkanál olaj



Elkészítés:


A tojásfehérjét kemény habbá verjük, lassan adagoljuk hozzá a cukrot, majd egyenként a tojássárgákat, végül lazán belekeverjük a kakaós lisztet. Sütőpapírral bélelt 24 cm-es formában megsütjük a piskótát.

A krémhez a tejszínt felmelegítjük a cukorral, majd belekeverjük a kakaót és a margarin felét. Amikor szép sima, félretesszük hűlni. Ha teljesen kihűlt, hozzáadjuk a margarin másik felét és jól összedolgozzuk, felverjük.

A piskótát három lapra várjuk, majd a krémmel betöltjük. A bevonáshoz gőz felett felolvasztjuk a tortabevonót, elkeverjük 1 evőkanál olajjal és bevonjuk vele a tortát. A díszítéshez a tejszínt simára keverjük a kakaóval, majd kemény habbá verjük és tetszés szerint díszítjük vele a tortát.

A leírt krém csak féladag, nagyobb tortánál lehet duplázni!


Párizsi krémes csokitorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Klaudia
Répatorta
Répatorta

A répát hámozd meg és reszeld le. A cukrot a tojássárgákkal és az olajjal alaposan keverd ki, majd szórd bele a répát. A sütőport vegyítsd bele a lisztbe, és szitáld a répás keveré...

Elkészítési idő: 60 p
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Ljetni ledeni vjetar
Ljetni ledeni vjetar

1. Krećemo s kuhanjem kreme da bi se hladila dok pečemo kore. Stavljamo mlijeko da zakuha. Odvojimo žutanjke od bjelanjaka (pazeći pritom da si odmah u posude odvajamo zasebno po...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Barackos pudingos túrótorta
Barackos pudingos túrótorta

Egy 26 cm-es tortaforma aljába szilikonos sütőpapírt csíptetünk. A barackokat vékonyan felszeleteljük, és a sütőpapírra fektetjük, hogy lefedjék egymást. 460 g barack - konzerv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Svéd mandulatorta
Svéd mandulatorta

A sütőt 180 fokra bemelegítjük. A forma aljára sütőpapírt vágunk, és vékonyan beolajozzuk. Az oldalát semmiképp se kenjük be, mert nem fog tudni tapadni a tészta. Kimérjük a kemény...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk