A tésztához:
5 tojás
5 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor
A krémhez:
1,25 dl tejszín
12,5 dkg cukor
6,25 dkg kakaópor
17,5 dkg margarin
A díszítéshez:
2 dl tejszín
1 teáskanál kakaópor
A bevonáshoz:
10 dkg tortabevonó csokoládé
1 evőkanál olaj
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, lassan adagoljuk hozzá a cukrot, majd egyenként a tojássárgákat, végül lazán belekeverjük a kakaós lisztet. Sütőpapírral bélelt 24 cm-es formában megsütjük a piskótát.
A krémhez a tejszínt felmelegítjük a cukorral, majd belekeverjük a kakaót és a margarin felét. Amikor szép sima, félretesszük hűlni. Ha teljesen kihűlt, hozzáadjuk a margarin másik felét és jól összedolgozzuk, felverjük.
A piskótát három lapra várjuk, majd a krémmel betöltjük. A bevonáshoz gőz felett felolvasztjuk a tortabevonót, elkeverjük 1 evőkanál olajjal és bevonjuk vele a tortát. A díszítéshez a tejszínt simára keverjük a kakaóval, majd kemény habbá verjük és tetszés szerint díszítjük vele a tortát.
A leírt krém csak féladag, nagyobb tortánál lehet duplázni!
Az alap hozzávalóit aprítóban pár percig ragadós masszává dolgozzuk, majd ha jól összeállt, akkor egy kisebb kapcsos tortaformába nyomkodjuk egyenletesen. Ez lesz a torta alja....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tortalapot három lapba vágjuk. A csokoládét forgácsokra aprítjuk. A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport, a tejfölt meg a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSosem sütöttünk még sajttortát, és megmondom őszintén, én egy kicsit ódzkodtam is tőle. Szeretem az ízeket és szeretek kísérletezgetni, de valahogy nekem a sajt meg a torta két kü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVégül 6 tojásfehérjét és (a túró hozzáadása miatt) 25 dkg porcukrot vertem kemény habbá, amihez hozzáadtam a fél kg málna püréjét. Belekevertem az áttört (50 dkg) túrót és kb. 1 dl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű