A tésztához:
5 tojás
5 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor
A krémhez:
1,25 dl tejszín
12,5 dkg cukor
6,25 dkg kakaópor
17,5 dkg margarin
A díszítéshez:
2 dl tejszín
1 teáskanál kakaópor
A bevonáshoz:
10 dkg tortabevonó csokoládé
1 evőkanál olaj
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, lassan adagoljuk hozzá a cukrot, majd egyenként a tojássárgákat, végül lazán belekeverjük a kakaós lisztet. Sütőpapírral bélelt 24 cm-es formában megsütjük a piskótát.
A krémhez a tejszínt felmelegítjük a cukorral, majd belekeverjük a kakaót és a margarin felét. Amikor szép sima, félretesszük hűlni. Ha teljesen kihűlt, hozzáadjuk a margarin másik felét és jól összedolgozzuk, felverjük.
A piskótát három lapra várjuk, majd a krémmel betöltjük. A bevonáshoz gőz felett felolvasztjuk a tortabevonót, elkeverjük 1 evőkanál olajjal és bevonjuk vele a tortát. A díszítéshez a tejszínt simára keverjük a kakaóval, majd kemény habbá verjük és tetszés szerint díszítjük vele a tortát.
A leírt krém csak féladag, nagyobb tortánál lehet duplázni!
A répát hámozd meg és reszeld le. A cukrot a tojássárgákkal és az olajjal alaposan keverd ki, majd szórd bele a répát. A sütőport vegyítsd bele a lisztbe, és szitáld a répás keveré...
Elkészítési idő: 60 p Nehézség: Könnyű1. Krećemo s kuhanjem kreme da bi se hladila dok pečemo kore. Stavljamo mlijeko da zakuha. Odvojimo žutanjke od bjelanjaka (pazeći pritom da si odmah u posude odvajamo zasebno po...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy 26 cm-es tortaforma aljába szilikonos sütőpapírt csíptetünk. A barackokat vékonyan felszeleteljük, és a sütőpapírra fektetjük, hogy lefedjék egymást. 460 g barack - konzerv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra bemelegítjük. A forma aljára sütőpapírt vágunk, és vékonyan beolajozzuk. Az oldalát semmiképp se kenjük be, mert nem fog tudni tapadni a tészta. Kimérjük a kemény...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes