Hozzávaló: 6 tojás, 25 dkg cukor, 25 dkg finomliszt, 7 ek olaj,1 csipet só,fél csomag sütőpor (vagy szódabikarbóna).
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd felverjük a tojásfehérjét és óvatosan hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a sárgáját, olajat folyamatosan keverés mellett. Kikent tepsiben tűpróbáig sütjük.
A piskóta készítéséhez kivajazunk/zsírozunk egy nagyobb tortaformát. (Az oldalát én nem szoktam, csak az alját, így saját belátása szerint emelkedhet a tészta.) A kakaót, a lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz alaphoz a kekszet morzsásra törjük majd elkeverjük a darált mogyoróval és az olvasztott vajjal. A kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk és fél órára a hűtőbe tesszük. A csereszn...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy kapcsos formában alulra elrendezem a kevés tejben éppen csak megmártott babapiskótát. Nem baj, ha imitt amott egymásra is kerülnek. A joghurtot kézi habverővel összekeverem a c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttp://aprosef.hu/sult_turotorta_II
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű