Tészta:
8 dkg méz,
4 dkg kakaópor,
5 dkg kókuszolaj (esetleg vaj),
15 dkg darált mandula,
1/2 t.k. szódabikarbóna,
3 tojás,
1 rúd vanília,
10 dkg aszalt sárgabarack
+ 15-20 dkg aszalt sárgabarack a töltéshez
Az aszalt barackot kevés vízzel felfőzzük és ha kihűlt, összeturmixoljuk. Ebből teszünk a tésztába és tölteléknek.
A tészta hozzávalóit összekeverjük és 18 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük (tűpróba!). Ha kihűlt, vízszintesen elvágjuk és mindkét lap tetejét megkenjük a barackkal, majd bevonjuk a csokimázzal.
Csokimáz: 5 dkg kakaópor, 5 dkg kókuszolaj, 4 dkg méz - összekeverjük és a tortára öntjük (vagy 10 dkg étcsokit 1 ek. olajjal összeolvasztunk és ezzel vonjuk be)
A tésztához valóból piskótát készítünk. Párizsi krém:A cukrot a tejszinnel nyílt lángon felforralom,és kb 7-8 percig főzöm.Beleteszem a vajat,és erős lángon ismét felforralom,és...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézJól súroljuk le a narancsokat, majd egy kis lábosban annyi vízben, ami ellepi, főzzük 2 órán át (ha van mikrónk, egy zárt dobozban a legfelső fokozaton 8 percig mikrózzuk, néhány p...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vajat felolvasztjuk, és hagyjuk kihűlni. Megpucoljuk, kimagozzuk az almát, és nagyon keskeny cikkekre aprítsuk. Egy adagot félreteszünk a díszítéshez. A tojásfehérjéből csipetn...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Schritt Den Ofen auf 180 °C Ober-/Unterhitze vorheizen. 2. Schritt Für den Kokoskuchen als Erstes den Boden einer kleinen Springform (18 cm Ø) mit Backpapier auslegen. Dann...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű