menu

Családireceptkönyv.hu

Csokis mascarpone torta


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥Tészta:
130 g vaj
300 g porcukor
3 db tojás
120 ml tej
2 ev. kanál natúr joghurt
50 g kakaó
1/2 csomag sütőpor
140 g rétesliszt
1 csomag puding (lehetőleg mogyoróízű)
♥Mascarpone krém:
500 gmascarpone
200 mlhabtejszín
1 csomaghabfixáló
50 gporcukor
♥Csokoládés-mogyorós krém:
200 mlhabtejszín
80 g csokoládé mogyorós krémmel
100 gétcsokoládé
♥Díszítéshez:
200 mlhabtejszín
Nutella vagy mogyorókrémes csokoládé
Szükségünk lesz még:
kb.100 ml tej

Elkészítés:


♥Tészta: A lisztet, sütőport, kakaót és pudingot elkeverjük. A keveréket két részre osztjuk. A vajat a porcukorral habosra verjük, hozzáadjuk a tojást és alaposan elkeverjük. Ehhez adjuk hozzá a száraz hozzávalók felét és a tej felét. Csomómentesre dolgozzuk, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalók másik felét és a maradék tejet. Belekanalazzuk a joghurtot és jó alaposan elkeverjük. A tésztát vajjal kikent és liszttel beszórt, 28 cm átmérőjű tortaformába öntjük, majd 180 fokon 45 perc alatt készre sütjük. A megsült tésztát kihűtjük és kivesszük a tortaformából. Félbevágjuk, az egyik felét visszatesszük a tortaformába, a másik felét félretesszük.
♥Mascarpone krém: A habtejszínt a cukorral és habfixálóval felverjük, addig dolgozzuk, amíg kemény tejszínhabot nem kapunk. Ezután kanalanként hozzáadjuk a mascarpone sajtot, és minden adag után jó alaposan eldolgozzuk.
♥Csokoládés-mogyorós krém: A habtejszínt edénybe tesszük, hozzáadjuk a kockára tört csokoládét és gőz fölött felolvasztjuk. Süteményes lapáttal addig kevergetjük, amíg a csokoládé el nem olvad, majd a krém el nem kezd sűrűsödni. Levesszük a tűzről, majd félretesszük hűlni, közben néha-néha megkeverjük.
A tésztát, ami a tortaformában van, meglocsoljuk a tejjel (kb. 50 ml), rákenjük a mascarpone krém felét. rákanalazzuk a csokoládés-mogyorós krémet, erre kerül a mascarpone krém, végül az egészet lefedjük a félretett tésztalappal. Ezt is meglocsoljuk a tejjel, majd a süteményt lehetőség szerint egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Miután lehűlt, a tortát kivesszük a tortaformából, tejszínhabbal megkenjük, nutellával vagy olvasztott csokoládéval díszítjük.

Csokis mascarpone torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Túrótorta eperrel- sütés nélkül
Túrótorta eperrel- sütés nélkül

A tojássárgájákat a cukorral, vaníliás cukorral és a szoba-hőmérsékletű vajjal habosra keverem. Hozzáadom a túrót is, habverővel elkeverem. A tejet felmelegítem. A zselatin csomóme...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tímea
Kávétorta
Kávétorta

A kávétorta elkészítése: A tojásokat válaszd szét. A tojásfehérjéket verd kemény habbá és add hozzá kanalanként a cukrot. A tojássárgájákat keverd ki kicsit és add hozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tortába ♥ Gesztenyekrém
Tortába ♥ Gesztenyekrém

A gesztenyemasszát kikeverem a 10 dkg margarinnal, majd 3 tojássárgát gőz fölött a kevergetem a reszelt csokival és a vaníliás cukrokkal amíg homogénné válik. Ezután összekeverem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Anita
Lúdláb torta (liszt nélkül)
Lúdláb torta (liszt nélkül)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk