A piskótához:
2 db tojás
175 g liszt
75 ml étolaj
75 ml tej
10 dkg cukor
2 dkg cukor a fehérjéhez
6 g sütőpor
A krémhez:
5 db tojás
30 dkg cukor
4 ek tej
4 ek liszt
5 ek holland kakaópor
15 dkg vaj
25 dkg mascarpone
rumaroma
A tetejére:
5 dkg étcsokoládé
1 ek étolaj
A díszítéshez:
kKrém
színes cukrok
A hozzávalókból piskótát sütünk.
Ha kihűlt 3 részre vágjuk.
Közben a hozzávalókból a vaj, a mascarpone és a rum kivételével sűrű krémet főzünk.
Hagyjuk langyosra hűlni,ekkor hozzáadjuk a kihabosított vajat,majd a mascarponét és a rumaromát.
Betöltjük a tortát.
Ha kesz beteszem a hűtőbe fél órára.Ha
Ha letelt az idő,kiveszem a formából,az oldalát is bevonom krémmel.
A tetejét behúzom a megolvasztott tortabevonóval.
Majd a habzsákba töltött krémmel és cukrokkal díszítem.
A joghurtot a zselatinnal és a cukorral összekeverjük és felmelegítjük. (Forralni nem szabad). Mikor kihűlt, összekeverjük a tejszínhabbal, ízlés szerint gyümölcsdarabokat keverünk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz első lépés, hogy a tejszínből és a cukorból verjünk kemény habot, ha ez kész, mehet bele a két evőkanál nutella, keverjük össze a habbal. Ezután egy tálba öntsünk bele egy bögre...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűKiöblítjük a szilikonos formát, így a puding könnyen leválik majd róla. Üveges jénaiban is lehet csinálni, de akkor ne borítsuk ki, inkább rétegezzük gazdagon éa hagyjuk a tálban....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást, cukrot, vizet pici sóval jól felverjük, hozzáadjuk a kakaóval, sütőporral összeszitált és pudingporral elkevert lisztet,kikent, lisztezett tepsibe, gáz, 3-as fokozaton 20...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes