A piskótához:
2 db tojás
175 g liszt
75 ml étolaj
75 ml tej
10 dkg cukor
2 dkg cukor a fehérjéhez
6 g sütőpor
A krémhez:
5 db tojás
30 dkg cukor
4 ek tej
4 ek liszt
5 ek holland kakaópor
15 dkg vaj
25 dkg mascarpone
rumaroma
A tetejére:
5 dkg étcsokoládé
1 ek étolaj
A díszítéshez:
kKrém
színes cukrok
A hozzávalókból piskótát sütünk.
Ha kihűlt 3 részre vágjuk.
Közben a hozzávalókból a vaj, a mascarpone és a rum kivételével sűrű krémet főzünk.
Hagyjuk langyosra hűlni,ekkor hozzáadjuk a kihabosított vajat,majd a mascarponét és a rumaromát.
Betöltjük a tortát.
Ha kesz beteszem a hűtőbe fél órára.Ha
Ha letelt az idő,kiveszem a formából,az oldalát is bevonom krémmel.
A tetejét behúzom a megolvasztott tortabevonóval.
Majd a habzsákba töltött krémmel és cukrokkal díszítem.
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét az almaecettel és a cukorral kemény habbá verem. A habverőt alacsonyabb fokozatra kapcsolom, a habhoz teszem a többi hozzávalót, és összekever...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Csokikrém: A tortakrém készülhet: 25 dkg cukor, 4 szelet csokoládé v. 5 dkg kakaó, vaníliával fekete kávéban felfőzve, míg hólyagossá nem válik, illetve hideg vízbe cseppent...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 6 tojásból sütünk egy kakaós kör alakú piskótalapot. 2. Ha kihűlt, 3 részre vágjuk. 3. 2 dl tejszínt egy lábasba öntünk, hozzáadjuk a cukrot és beletördeljük a csokit....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű180 fokra melegítjük a sütőt. A tortaforma alját sütőpapírral béleljük. Elkeverjük a lisztet, a keményítőt, a mandulát, a sütőport és a sót. Nagyobb méretű tálban megolvaszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű