Hozzávalók 29 cm.-es tortaformához:
4 tojás
18 dkg cukor
14 dkg liszt,
10 dkg margarin,
Kevés zsír a forma kikenéséhez
1 pudingpor,
0,5 tej
2 kanál cukor
Gyümölcs
Gyümölcskocsonya
Habbá verjük a tojások fehérjét a cukorral, majd a sárgáját egyenként hozzáadva tovább verjük. Óvatosan, nehogy a hab összetörjön, közékeverjük a lisztet, végül a megolvasztott, de nem meleg margarint. A kizsírozott formába öntjük és közepes tűznél aranysárgára sütjük.
Közben elkészítjük a pudingot és langyosan a kihült tésztára öntjük. Hűtőben hagyjuk megdermedni, majd kirakjuk az előre lehütött gyümölccsel. Végül leöntjük gyümölcskocsonyával.
Gyümölcskocsonyát készíthetünk házilag is. Gyümölcslé, víz, cukor, étkezési zselatin ízlés szerinti keveréséből. / 2 dlfolyadékhoz 1 dkg zselatin szükséges.
A kekszet darabokra tördeljük. A csokoládét is feldaraboljuk és a vajjal együtt egy edénybe tesszük, felolvasztjuk, amikor már folyékony, hozzákeverjük a tejszínt is. A kekszet bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott dión kívül minden hozzávalót jó alaposan eldolgozunk. Egy 24 cm átmérőjű sütőformát kivajazunk, zabpehely liszttel vagy apró szemű zabpehellyel beszórunk. Megszó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kölest a tejjel, a vajjal, a sóval és a cukorral puhára főzzük. Langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk az egész tojásokat és a darált diót is. Egy 20 cm átmérőjű tortakarikát kibélelü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alap hozzávalóit összegyúrjuk. Ha száraznak és keménynek éreznénk adjunk még hozzá tejet. Ezt a masszát belenyomkodjuk egy 28 cm-es tortaformába, úgy, hogy pereme is legyen,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű