Hozzávalók 29 cm.-es tortaformához:
4 tojás
18 dkg cukor
14 dkg liszt,
10 dkg margarin,
Kevés zsír a forma kikenéséhez
1 pudingpor,
0,5 tej
2 kanál cukor
Gyümölcs
Gyümölcskocsonya
Habbá verjük a tojások fehérjét a cukorral, majd a sárgáját egyenként hozzáadva tovább verjük. Óvatosan, nehogy a hab összetörjön, közékeverjük a lisztet, végül a megolvasztott, de nem meleg margarint. A kizsírozott formába öntjük és közepes tűznél aranysárgára sütjük.
Közben elkészítjük a pudingot és langyosan a kihült tésztára öntjük. Hűtőben hagyjuk megdermedni, majd kirakjuk az előre lehütött gyümölccsel. Végül leöntjük gyümölcskocsonyával.
Gyümölcskocsonyát készíthetünk házilag is. Gyümölcslé, víz, cukor, étkezési zselatin ízlés szerinti keveréséből. / 2 dlfolyadékhoz 1 dkg zselatin szükséges.
A gesztenyét, kekszet, cukrot, rumot a tejjel összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma (26 cm-es) aljába nyomkodjuk. A pudingokat a cukorral, tejben sűrűre főzzük. Ha langyosra hű...
Elkészítési idő:A tojásokat a cukorral és a vízzel alaposan kihabosítjuk, majd fakanállal belekeverjük a lisztben elkevert sütőport és diót. 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készr...
Elkészítési idő:- Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy 24 cm átmérőjű piskótakarikát. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, - A tojásfehérjéket a kristálycukorral, és a csipet sóval kemény habbá verj...
Elkészítési idő:Először a krémet készítjük el. Ehhez a tejszínt felforraljuk, majd folyamatos keverés közben, vékony sugárban az olvasztott csokoládéhoz keverjük. Beletesszük a porcukrot is, é...
Elkészítési idő: