Családireceptkönyv.hu

Sakktábla torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


600 gr liszt
1 csomag sütőpor
590 gr cukor
300 gr vaj ( olvasztva)
440 ml tej
6 db tojás( lágyan felverve)
50 gr holland kakaópor
1 vaníliaaroma
Krém:
200 gr csokoládé( lehet ét, tej vagy fehér)
250 ml tejszín(hab)
400gr mascarpone( de bele mehet a fél kiló)

Elkészítés:


Sakktábla torta:
A sütőporos liszthez hozzáadom a cukrot, a tejet, a vajat és a tojásokat! Csomómentesre összekeverem és két felé osztom. Az egyik felébe belerakom a vaníliaaromát a másik felébe a kakaót! Két 18 cm-es kivajazott lisztezett sütőformában az előremelegített 160 fokos sütőben 1-1 és negyed órát sütöm, ha nem sül meg tűpróbáig sütöm. Miközben a piskóta sül elkészítem a krémet! A csokit felkockázom és hozzáadom a tejszínt, először berakom a mikróba 1 percre, kiveszem, meg kavarom aztán fél percre visszarakom a mikroba majd kiveszem és addig kavarom amíg a csoki teljesen fel nem olvad. Ha egy kicsit hozzáadom a mascarponét, jól elkevertem és hűvösebb helyre rakom amíg a torta sül. Ha megsültek a piskóták levágom a felpúposodott részt egyenesre majd mindkettőt félbevágom hogy négy piskóta lapom legyen! A sakktábla elkészítéséhez képet rakok ki és egy linket ahonnan letölthető a sablon dokumentumként, ami alapján ki lehet vágni a karikákat!

Szivárvány torta
A tészta ugyanaz! Csak nem 2 részre szedem hanem 5 vagy 6 részre, mérleg alapján! A színek száma határozza meg hogy hány részre osztom! Ha elosztottam előveszem az ételfestékeket! Kék, zöld, piros, citrom sárgát, ha rózsaszínt, lilát vagy narancssárgát szeretnék azt kikeverem. Meg színezem az adagokat és a két formában sütöm felváltva a színeket tűpróbáig! Amíg sülnek a piskóták elkészítem ugyanazt a krémet mint a másik tortánál! Ha kész vannak a piskóták és a krém a szivárvány sorrendjében rakom a piskótákat!
A külső krém ugyanaz ami belül van! Jó sütögetést kívánok! Ha esetleg nem érthető valami nyugodtan kérdezzetek!

Sakktábla torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Detty
Belga csokitorta
Belga csokitorta

Összeolvasztjuk a 20 dkg csokit a 20 dkg tejszínnel a ganache-hoz, majd hűtőbe tesszük dermedni. A lisztet a sóval, a szódabikarbónával és a sütőporral összekeverjük. Felforrósít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veronika
Citromtorta
Citromtorta

1. tejszínt felverni 2. tejföl, citromlé, citromhéj, porcukor elkeverni, majd a tejszínhez keverni 3. babapiskóta bemártása a szörpbe 4. belehelyezzük egy sorban egy kisebb tep...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Citromtorta-sütés nélkül
Citromtorta-sütés nélkül

A kekszet megdaráljuk (vagy már eleve daráltat veszünk).A vajat megolvasztjuk, és összekeverjük a darált keksszel. A kapcsos tortaforma aljába egyenletesen eloszlatjuk,...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Almás-fahéjas brownie-sajttorta (Zé)
Almás-fahéjas brownie-sajttorta (Zé)

A brownie-réteghez egy gyorsforralóban, alacsony lángon felolvasztjuk a vajat a csokival, és belekeverjük a cukrot. Ezután egy habverő segítségével egyesével belekeverjük a tojást...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk