320 g cukor
1 db vaniliarúd
160 g kakaópor
280 ml állati tejszín
400 g vaj vagy 400 g margarin
A tejszínt a cukorral és a vaníliával szálpróbáig főzzük. (Tehát olyan sűrű sziruppá forraljuk, melyből egy cseppet kivéve a két ujjunk között vékony szálat tudunk képezni.)
Ekkor keverjük benne simára a kakaóport, végül keverjük el benne a vajat illetve a margarint.
Ezt az alapkrémet a cukrászatokban előszeretettel használják.
Sok féleképpen variálható, és tovább ízesíthető.
Készíthető belőle olcsó csokoládétorta, tölthetjük desszertekbe esetleg mogyoróval vagy kávéval ízesítve, illetve édes teasütemények töltelékében is megtalálható.
Csokikrém:
Ha a párizsi krém kihűlt, habosítsuk ki 300-400 g vajjal vagy margarinnal (ízlés szerint).
Ebből a csoki krémből készíthetőek figurális torták is, mert megdermedve megfelelő tartása lesz
Az egész tojásokat keverjük jó habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a kakaót is. A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a kakaós m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1- Előmelegítjük a sütőt 200°C-ra. 2. Egy nagy tálban a tojást elkeverjük a porcukorral, az étolajjal, hozzáadjuk a kakaóport, a szódabikarbónát, majd felváltva a lisztet és a jog...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű1.A tojást, a kókuszolajat és az édesítőt habverővel keverd simára. 2. Külön tálkában keverd össze a darált mandulát, a mandula lisztet, a sütőport, és a fahéjat. 3. A lisztkever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral, sóval, citromhéjjal habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, majd beleszitáljuk a sütőporral kevert lisztet, és beleforgatjuk. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű