menu

Családireceptkönyv.hu

Márványos mascarpone torta


Írta:

Adag: 12 darab
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tésztához

300 g mézes keksz
125 g lágy vaj vagy margarin

Krémhez

3 tasak Dr. Oetker Zselatin fix
400 ml hideg habtejszín
500 g mascarpone
500 g zsírszegény túró
200 g porcukor
4 evőkanál méz
1 teáskanál őrölt fahéj
500 g meggybefőtt, (levével együtt mérjük le)

Díszítéshez
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét prémium

Elkészítés:


A kapcsos sütőforma (kb. 26 cm átmérőjű) alját sütőpapírral kibéleljük.

A mézes kekszet nejlon tasakba tesszük, végét jól lezárjuk, majd a kekszet egy nyújtófa segítségével apróra törjük. A morzsát és a vajat egy keverőedénybe tesszük, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) morzsatésztává dolgozzuk. A tésztát a sütőformában egyenletesen elosztjuk, egy evőkanál segítségével megnyomkodjuk. Fél órára hűtőszekrénybe helyezzük.

A meggybefőttet egy tasak Zselatin fixszel elkeverjük. A krémhez a tejszínt a 2 tasak Zselatin fixszel a tasakon lévő használati utasítás alapján kemény habbá verjük. A mascarponét, a túrót, a cukrot, a mézet és a fahéjat összekeverjük, és hozzáforgatjuk a tejszínhabot.

A tésztán a krém kétharmad részét egyenletesen elsimítjuk, majd a meggyet a krémre rétegezzük, egy villa segítségével néhány mozdulattal a gyümölcsöt a krémbe forgatjuk.

A maradék krémet a tetején elsimítjuk. Kb. 3 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

A díszítéshez a tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás alapján megolvasztjuk, majd a mázat sütőpapírral bélelt tálcán elsimítjuk, és hagyjuk megszilárdulni. Csillag alakú kiszúróformák segítségével különböző méretű csillagokat vágunk a mázból, majd ezekkel díszítjük a süteményt.

Márványos mascarpone torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajttorta zöldcitromos
Sajttorta zöldcitromos

Egy mozsárban vagy egyéb alkalmas edényben összetörjük a kekszet, majd tálba tesszük és alaposan összedolgozzuk a puha vajjal. 20 centi átmérőjű kapcsos tortaforma aljába nyomkodju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Meggyes- mascarponés máktorta
Meggyes- mascarponés máktorta

1A vajat a nagyobbik mennyiségű cukorral habosra keverjük. 2Szétválasztjuk a tojássárgáját a fehérjétől és a sárgáját a vajas keverékhez adjuk. 3A tojás fehérjét a maradék, k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  Orosz krémtorta Rózsa módra
Orosz krémtorta Rózsa módra

A 4 egész tojást, 4 evőkanál kristálycukrot robotgépben felverünk (hagyjuk pörögni akár 15 percig is). Akkor van kész, amikor már teljesen kifehéredett, és ha ütögetjük a tál szélé...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Charlotte Epres
Charlotte Epres

A süteményhez a lekvár elkészíthető csak eperből is. Én akkor biztos, hogy egy kis citromlét adnék még hozzá, hogy a savanykás íze még jobban kihozza az eper zamatát. Az édesítésné...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk