500 g gesztenyemassza
15 dkg daràlt keksz
0,5 dl tej
pici rum
A puding krémhez:
40 g vaníliàs pudingpor
6 dl tej
20 dkg cukor
25 dkg margarin
A befejezéshez:
3 dl Hulala tejszín
babapiskóta
Elkészítés
A gesztenyét, kekszet, rumot a tejjel összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma (26 cm-es) aljába nyomkodjuk.
A pudingot a cukorral, tejben sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, a kihabosított margarinhoz keverjük.
A felét a gesztenyés alapra kenjük, majd kirakjuk rumos tejben épp csak megmártott babapiskótával.
Jöhet rá a krém másik fele, majd a kemény habbá vert tejszín.
Tetejét ízlés szerint díszítjük és pár órára, de lehet egy éjszakára is, hűtőbe tesszük.
A vajat habosra keverem a cukorral, van. cukorral. Majd egyenként hozzáadom az egész tojásokat, mindegyikkel jól kikeverem a tésztát. Utána hozzáadom a mákot, lisztet és sütőport....
Elkészítési idő: 2 óra◾️A tojásokat szétválasztom. ◾️A sárgáját az édesítő egynegyed részével fehéredésig verem. ◾️A fehérjét habbá verem a maradékkal. ◾️Egy kanálnyit ebből a sárgájához adok, és...
Elkészítési idő: 120 percTészta: Vajat habosra keverjük a porcukorral, sóval, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. Csokit gőz felett megolvasztjuk, és hozzákeverjük az eddigiekhez. A tojásfehérjéket kemény...
Elkészítési idő: