500 g gesztenyemassza
15 dkg daràlt keksz
0,5 dl tej
pici rum
A puding krémhez:
40 g vaníliàs pudingpor
6 dl tej
20 dkg cukor
25 dkg margarin
A befejezéshez:
3 dl Hulala tejszín
babapiskóta
Elkészítés
A gesztenyét, kekszet, rumot a tejjel összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma (26 cm-es) aljába nyomkodjuk.
A pudingot a cukorral, tejben sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, a kihabosított margarinhoz keverjük.
A felét a gesztenyés alapra kenjük, majd kirakjuk rumos tejben épp csak megmártott babapiskótával.
Jöhet rá a krém másik fele, majd a kemény habbá vert tejszín.
Tetejét ízlés szerint díszítjük és pár órára, de lehet egy éjszakára is, hűtőbe tesszük.
A tojásokat szétválasztjuk. Robotgéppel a fehérjét felverjük, majd egyenként belerakjuk a tojássárgáját és a cukrot. A sütőporral összekevert lisztet és a vaníliás cukrot is hozzáa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót összekeverek egy tálban, és egy tortaformában 150 fokos sütőben 60 perc alatt készre sütöm.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját 3 evőkanál vízzel, a vaníliás cukorral, cukorral jól kikeverjük. A masszához keverjük (apránké...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBéleljünk ki sütőpapírral egy 20 centiméteres tortaformát. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Kezdjük el felmelegíteni a méz és a cukor keverékét egy lábasban. Addig hevítsük, amí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű