24 cm-es formához:
Tészta:
300 g mák
120 g liszt
8 g sütőpor
1 citrom lereszelt héja
180 g vaj
8 tojás
240 g cukor
Krém:
500 g mascarpone
4 dl tejföl
250 g cukor
24 g vaníliás cukor
40 g zselatin fix
3 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
Extra Jam (eperlekvár)
Cseresznyezselé:
500 g cseresznye
150 g cukor
2 lapzselatin
Tortakeret:
30 g fehér csokoládé
200 g tejcsokoládé
A cukrot a tejjel felfőzzük, hozzáadjuk a darált diót, amiben a lisztet elkevertük. Pár percig főzzük, vaníliával vagy citromhéjjal ízesítjük és félig kihűtjük. Hozzáadjuk a vajat...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA szoba hőmérsékletű tojásokat szét választjuk. A cukrot megfelezzük.Felét ide,felét oda. Krémesre,szinte fehéredésig verjük a tojássárgájákat.Mindig ezzel kezdjük,mert,ha fordítv...
Elkészítési idő: 1,10perc Nehézség: KözepesMegsütjük a piskótát a hozzávalókból, hagyjuk kihűlni, majd 3 felé vágjuk fel. A mascarponet habosra keverjük a porcukorral, kétfelé vesszük. Gőz fölött felolvasztjuk a csokoládé...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: KözepesA tésztát előmelegített sütőben 180°C-on sütöm, a kölespehely miatt tovább sül, kb 25 perc. Almás töltelék: szokásos módon párolom. Krém: A hozzávalókat géppel kikeverem egy tálb...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: Közepes