Hozzávalók 20 cm átmérőjű tortához
a piskótához:
4 tojás
3 dkg liszt
3 dkg étkezési keményítő
3 dkg cukrozatlan kakaópor
5 dkg cukor
a krémhez:
40 dkg Maroni fehérarany gesztenyepüré
20 dkg mascarpone
1 dl hideg habtejszín
1 evőkanál rum
1 kezeletlen narancs héja
a díszítéshez:
5 dkg csokoládéforgács
A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját villával elhabarjuk, spatulával a tojáshabhoz keverjük. Beleszitáljuk a liszt, a keményítő és a kakaópor keverékét, nagy mozdulatokkal a habba forgatjuk. A masszát az alján sütőpapírkoronggal bélelt tortaformába szedjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 15-16 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük. A felengedett gesztenyepüréhez adjuk a krémsajtot, a narancs finomra reszelt héját és a rumot, majd robotgéppel fellazítjuk. A tejszínhabot óvatosan beleforgatjuk. A krémet felhasználásig hűtőben tároljuk. A kihűlt piskótát körbevágjuk, óvatosan leválasztjuk a tortakarikát, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd lapjában, recés késsel 3 részre vágjuk. A krémet 3 részre osztjuk. A tortaformát megtisztítjuk, aláteszünk egy tortakartont vagy egy tányért. Az aljába helyezünk egy piskótalapot, és megkenjük egy rész krémmel. Ráhelyezünk egy újabb lapot és még egy réteg krémet. Lezárjuk az utolsó lappal. Ügyeljünk arra, hogy ez teljesen sima legyen, hogy a torta teteje is egyenletes lehessen. A betöltött piskótát 2-3 órára hűtőbe tesszük.
A tortáról ismét leválasztjuk a formát, és széles pengéjű kést használva bevonjuk a maradék krémmel. Végül csokoládéforgáccsal szórjuk meg a tetejét.
A túrós réteghez a zselatint a vízben kis lángon addig melegítjük amíg teljesen fel nem oldódik, majd a többi hozzávalóval együtt turmixgépben vagy késes aprítóban sima, csomómente...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejszínt habbá verjük. Egy másik edényben összekeverjük a mascarponét a porcukorral, a zselatin fixxel végül a kávéval. Részletekben beleforgatjuk a tejszínhabot, óvatosan, hog...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Csokikrém: A tortakrém készülhet: 25 dkg cukor, 4 szelet csokoládé v. 5 dkg kakaó, vaníliával fekete kávéban felfőzve, míg hólyagossá nem válik, illetve hideg vízbe cseppent...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFür dieses Rezept eignet sich am besten ein leistungsstarker Mixer. Es funktioniert auch mit einer normalen Küchenmaschine und Pürierstab, jedoch sollte man in diesem Fall die Nüss...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű