1/2 csésze mandula, apróra vágva
1/2 csésze vaníliás ostya, finomra őrölve
1/2 csésze graham keksz, finomra őrölve
2 evőkanál olvasztott vaj
a krémhez:
240 g szobahőmérsékletű krémsajt
1 és 1/3 csésze kristálycukor
5 nagy szobahőmérsékletű tojás
160 g szobahőmérsékletű tejföl
1/4 csésze liszt
2 teáskanál vanília kivonat
2 teáskanál citromlé
az áfonya mártáshoz:
1 csésze áfonya
2 evőkanál citromlé
2 evőkanál kristálycukor
1 teáskanál reszelt citromhéj
1/2 evőkanál kukoricaliszt
(a csésze 250 ml-es)
Az első rész hozzávalóit Őröljük, majd összedolgozva a kapcsos tortaformába nyomkodjuk.
A krém hozzávalóit is összekeverjük és ráöntjük a tészta tetejére, majd a hűtőbe tesszük legalább egy éjszakára.
Az áfonyát, cukrot citromlevet és a többi hozzávalókat felfőzzük.
Tálaláskor a tortaszeletre öntünk az áfonyából.
A piskótához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd apránként hozzáadjuk a keményre felvert tojások habját. Már csak fakanállal óvatosan beleforgatjuk a sütőporos lisztet....
Elkészítési idő:Keverjük össze a palacsintatészta összetevőit, és a tortaformával azonos átmérőjű palacsintasütőben süssünk 8-10 darab vastag palacsintát. Az apróra vágott hagymát pároljuk üveges...
Elkészítési idő: 1 órazirup: A sziruphoz az összes hozzávalót összeforraljuk, kihűtjük. A szintén kihűlt tortalapokat átkenjük a sziruppal, és a mazsolát is egyenletesen elosztjuk a lapokon. Krém:...
Elkészítési idő: 3,5 óra