1/2 csésze mandula, apróra vágva
1/2 csésze vaníliás ostya, finomra őrölve
1/2 csésze graham keksz, finomra őrölve
2 evőkanál olvasztott vaj
a krémhez:
240 g szobahőmérsékletű krémsajt
1 és 1/3 csésze kristálycukor
5 nagy szobahőmérsékletű tojás
160 g szobahőmérsékletű tejföl
1/4 csésze liszt
2 teáskanál vanília kivonat
2 teáskanál citromlé
az áfonya mártáshoz:
1 csésze áfonya
2 evőkanál citromlé
2 evőkanál kristálycukor
1 teáskanál reszelt citromhéj
1/2 evőkanál kukoricaliszt
(a csésze 250 ml-es)
Az első rész hozzávalóit Őröljük, majd összedolgozva a kapcsos tortaformába nyomkodjuk.
A krém hozzávalóit is összekeverjük és ráöntjük a tészta tetejére, majd a hűtőbe tesszük legalább egy éjszakára.
Az áfonyát, cukrot citromlevet és a többi hozzávalókat felfőzzük.
Tálaláskor a tortaszeletre öntünk az áfonyából.
Oreo réteg A kekszet morzsásra összetörjük (lehet darálni is). Egy kis adag összemorzsolt kekszet félreteszünk díszítésre a torta tetejére. Közben a vajat megolvasztjuk a mikró...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA karamellszósz: a cukrot felolvasztjuk és hozzákeverjük a vajat. Állandó keverés mellett felolvasztjuk és hozzáadjuk a habtejszínt. Felforraljuk és hagyjuk alaposan kihűlni. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegcsinálom a piskótámat.A tojásokat ketté választom.Sárgáját a vaníliás cukorral,a cukorral habosra keverem.A lisztet összekeverem a sütőporral és hozzá adom a kikevert tojás sárg...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Nehéz