26 cm-es tortához:
6-7 tojásból piskóta két lapra vágva.( inkább kakaós)
Krémhez:
1 nagy doboz tejföl
20 dkg porcukor (ízlés szerint)
1 kg túró
1 citrom reszelt héja és leve
4 dl cukrász habtejszín
2 cs vaníliás cukor
2 cs zselatin por (2x20g)
Eperzselé:
fél kg eper
20 dkg cukor
2 cs zselatin por(2x20g)
Díszítéshez 2 tábla csoki + két kanál étolaj
Sütünk egy 6-7 tojásos kakaós piskótát, ha kihűlt, két lapra vágjuk.
A túrós krém: elkészítjük a zselatint, kb 2 dl forró, de nem lobogó vízben elkeverjük a port és egy pár percig kevergetjük, míg el nem oldódik, aztán néha még átkeverjük felhasználásig. (épphogy langyoska lehet már csak) a tejfölt a porcukorral kikeverjük, beletesszük a túrót és botmixerrel jó krémesre keverjük. Beletesszük a vaníliás cukrot a citrom héját és levét is. Ekkor keverjük hozzá a már kihűlt zselatint. A nem túl keményre felvert tejszínhabot apránként óvatosan hozzákeverjük a túróhoz.
Az eperzseléhez az epret feltesszük főni egy kevés, talán fél dl vízzel és a cukorral, ha már tudjuk, botmixerrel teljesen összeturmixoljuk és még forrón elkeverjük benne a zselatint. Amíg hül, többször is keverjük át.
A tortaformát kibéleljük folpackkal és beletesszük az egyik tortalapot. Ráöntjük a túrós krém felét és egy rövid időre betesszük a fagyasztóba, majd ráöntjük az akkorra kihűlt eperzselét és visszatesszük a fagyasztóba 10 percre, majd rátesszük a túrós krém másik felét, majd a másik tortalapot. Ráhajtogatjuk a folpack széleit és betesszük a sima hűtőbe egy fél napra. Díszítésnek olvasztott csokival öntjük le, hogy az oldalára is csorogjon. Tetejére félbe vágott epres túró rudikat helyezünk a még folyós csokira tetszés szerinti formán.
más gyümölccsel is megcsinálhatjuk, pl málnával
. A tésztához a tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 4-5 perc. Az olvasztott vajat (margarint) meg a rumot is beledol...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásokat kikevertem picit az édesítővel, majd mindent belekevertem, a sorrend szinte mindegy. 170 fokos sütőben kb 40 perc kellett neki. Mikor kihűlt a tejére került a krém, am...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA brownie-réteghez egy gyorsforralóban, alacsony lángon felolvasztjuk a vajat a csokival, és belekeverjük a cukrot. Ezután egy habverő segítségével egyesével belekeverjük a tojást...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű♥ KÁVÉKRÉM 1 dl erős fekete 10 dkg cukor 3 szelet csoki 3 tojássárga 10 dkg vaj 2 dl habtejszín Egy dl erős feketekávét felfőzünk 10 dkg cukorral és 3 szelet csokoládéval....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes