26 cm-es tortához:
6-7 tojásból piskóta két lapra vágva.( inkább kakaós)
Krémhez:
1 nagy doboz tejföl
20 dkg porcukor (ízlés szerint)
1 kg túró
1 citrom reszelt héja és leve
4 dl cukrász habtejszín
2 cs vaníliás cukor
2 cs zselatin por (2x20g)
Eperzselé:
fél kg eper
20 dkg cukor
2 cs zselatin por(2x20g)
Díszítéshez 2 tábla csoki + két kanál étolaj
Sütünk egy 6-7 tojásos kakaós piskótát, ha kihűlt, két lapra vágjuk.
A túrós krém: elkészítjük a zselatint, kb 2 dl forró, de nem lobogó vízben elkeverjük a port és egy pár percig kevergetjük, míg el nem oldódik, aztán néha még átkeverjük felhasználásig. (épphogy langyoska lehet már csak) a tejfölt a porcukorral kikeverjük, beletesszük a túrót és botmixerrel jó krémesre keverjük. Beletesszük a vaníliás cukrot a citrom héját és levét is. Ekkor keverjük hozzá a már kihűlt zselatint. A nem túl keményre felvert tejszínhabot apránként óvatosan hozzákeverjük a túróhoz.
Az eperzseléhez az epret feltesszük főni egy kevés, talán fél dl vízzel és a cukorral, ha már tudjuk, botmixerrel teljesen összeturmixoljuk és még forrón elkeverjük benne a zselatint. Amíg hül, többször is keverjük át.
A tortaformát kibéleljük folpackkal és beletesszük az egyik tortalapot. Ráöntjük a túrós krém felét és egy rövid időre betesszük a fagyasztóba, majd ráöntjük az akkorra kihűlt eperzselét és visszatesszük a fagyasztóba 10 percre, majd rátesszük a túrós krém másik felét, majd a másik tortalapot. Ráhajtogatjuk a folpack széleit és betesszük a sima hűtőbe egy fél napra. Díszítésnek olvasztott csokival öntjük le, hogy az oldalára is csorogjon. Tetejére félbe vágott epres túró rudikat helyezünk a még folyós csokira tetszés szerinti formán.
más gyümölccsel is megcsinálhatjuk, pl málnával
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tészta hozzávalóit a robotgép táljába mérjük és rövid idő alatt sima, egynemű tésztát keverünk belőle. 2 darab 20 cm átmérőjű sütőforma aljába...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban összekeverem és a keverék közepébe mélyedést alakítok ki. Egy kis tálban összekeverem a folyékony alapanyagokat a tojással és az előké...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kekszet apróra törjük aprító vagy krumplinyomó segítségével. A vajat megolvasztjuk, és a kekszhez öntjük. Összedolgozzuk, és a tortaforma aljába nyomkodjuk. Felhasználás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához a tojásokat habosra keverem a cukorral és vaníliás cukorral, majd hozzáadom a tejet, olajat, reszelt citromhéjat és simára keverem. A lisztet, sóval, kakaóporral, süt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű