Piskóta (fehér és kakaós):
- 2 tojás
- 2 ek. eritrit
- 2 ek. Szafi ch csökkentő liszt
- 4 ek. víz
- 3 tojás
- 3 ek. eritrit
- 2 ek. Szafi ch csökk. liszt
- 2 ek. kakaópor
- 6 ek. víz
A tojások fehérjét külön felverjük, a többi alapanyagot összekeverjük és óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérjét is. 150°C-os sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
Mindkét lapot félbe vágjuk, így 2 kakaós és 2 fehér piskótalapom lesz.
Bármilyen krémmel tölthetjük, pl. eper- és csokikrém.
1. Először a krémet készítem el. A gesztenyemasszát kikeverem a mascarponéval a tejszínnel és pici rummal. 2. 1 kisebb tálat folpackkal kibélelek. 3. A babapiskótákat éppen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütő előmelegítjük 175 fokra. A tojások sárgáját nagyon habosra keverjük a cukorral, majd hozzá adjuk a citrom héját. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, ebből két ek-nal a...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA mákot, a lisztet, a sütőport és a citromhéjat kavarjuk össze. A puha vajat 60 g cukorral kavarjuk habosra, majd adjuk hozzá a tojássárgáját. A tojásfehérjét 180 g cukorral verjü...
Elkészítési idő: 2 óra + hűtés Nehézség: Könnyű