menu

Családireceptkönyv.hu

Bögrés madártej torta:


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a torta tésztájához:

7 db tojás sárgája,

1 bögre liszt,

100 g vaj,

1/2 bögre cukor,

1 csipetnyi vanília,

1 kiskanál szódabikarbóna (vagy sütőpor).
Hozzávalók a krémhez:

20 g zselatin,

7 tojás fehérje,

1 bögre cukor,

170 g vaj,

250 g sűrített tej,

egy csipetnyi citrom só,

vanília.
Hozzávalók a csokoládémázhoz:

150 g étcsokoládé,

180 g habtejszín,

30 g cukor,

30 g vaj.

Elkészítés:


Elkészítés:

Válasszuk külön a tojásfehérjét, a sárgájától. A tojásfehérjét a krémhez fogjuk felhasználni, a sárgáját pedig a tortalaphoz. A tojásfehérjét tegyük hűtőbe, hogy hideg maradjon.

Tortalap: a tojássárgájához adjuk hozzá a cukrot és a vaníliát, majd kavarjuk habosra, közben tegyük bele a szoba hőmérsékletű vajat is. A lisztet keverjük össze a sütőporral, ha szódabikarbónát használunk akkor a torta tésztájába tegyük. Adjuk hozzá a lisztet a tojássárgájás keverékhez és kavarjuk össze. Egy lekapcsolható oldalú kerek sütőformát béleljünk ki sütőpapírral, majd tegyük bele a tésztát. Előmelegített sütőben, 200 fokon süssük 17 – 20 percig.
Krém: Áztassuk be a zselatint 1/2 bögre vízbe (szoba hőmérsékletű legyen a víz) és hagyjuk állni. A vajat robotgéppel keverjük habosra, majd adjuk hozzá a sűrített tejet. Ízlés szerint tehetünk félre néhány kanál krémet a díszítéshez, hagyjuk a krémet állni, hogy szoba hőmérsékletű legyen. A zselatint tegyük egy lábasba és adjuk hozzá a cukor felét, keverjük össze majd melegítsük fel 60 fokosra (ne főzzük fel). Hagyjuk kihűlni. Verjük fel mixerrel a hideg tojásfehérjét, amíg kemény hab lesz, majd adjuk hozzá a megmaradt cukrot, a citromsót és a vaníliát. Öntsünk hozzá lassan a zselatint és robotgéppel kavarjuk folyamatosan. Lassan adjuk hozzá a vajkrémet.
A tortalapot vágjuk kettőbe egy éles késsel, majd az egyik lapot tegyük egy kapcsos tortaformába kenjük rá a krém felét, helyezzük rá a második tortalapot és kenjük rá a megmaradt krémet.

Készítsük el a bevonatot: a csokit törjük apró darabokra, tegyük egy tálba. A tejszínt melegítsük fel a cukorral, majd öntsük a csokoládéra. Addig kavarjuk, ameddig a csoki elolvad, majd adjuk hozzá a vajat és kavarjuk még 4 – 5 percig. A sütőforma oldalait kapcsoljuk le és öntsük rá a kihűlt hűlt mázat a tortára, kenjük el egyenletesen a tortán. Ha tettünk félre a krémből a díszítéshez, akkor dekoráljuk vele a süteményt. Tegyük a tortát hűtőbe 1 órára. Jó étvágyat!

Bögrés madártej torta:

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tiramisu Torta
Tiramisu Torta

Megfőzöm a kávét. Beáztatom bő hideg vízben a zselatint ,mikor megpuhult leszűröm róla a vizet és felteszem a tűzre ...nem főzöm csak felolvasztom Felverem a tejszínhabot. A Mas...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szívalakú- piros,fehér- vanília krémmel töltve
Szívalakú- piros,fehér- vanília krémmel töltve

A piskótát elkészítjük. Sülési idő kb 60 perc Kihűtjük Elkészítjük a vanília krémet Töltjük a tortát,vajas krémmel átkenjük a burkolás előtt

Elkészítési idő: 10 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Citromos krémtúró torta
Citromos krémtúró torta

A tortalapot 3 részre vágjuk. Megtöltjük a krémmel,majd körbekenjük. Habrózsa,csokireszelék,a rózsákba csokikockák mehetnek.

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Baileys-es sajttorta
Baileys-es sajttorta

Az alaphoz olvasszuk meg a vajat, majd adjuk hozzá az összetört kekszet és egy kevés kakaóport. Addig keverjük, amíg a keksz fel nem veszi az összes vajat. Nyomkodjuk bele egy kiva...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk