Családireceptkönyv.hu

Bögrés madártej torta:


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a torta tésztájához:

7 db tojás sárgája,

1 bögre liszt,

100 g vaj,

1/2 bögre cukor,

1 csipetnyi vanília,

1 kiskanál szódabikarbóna (vagy sütőpor).
Hozzávalók a krémhez:

20 g zselatin,

7 tojás fehérje,

1 bögre cukor,

170 g vaj,

250 g sűrített tej,

egy csipetnyi citrom só,

vanília.
Hozzávalók a csokoládémázhoz:

150 g étcsokoládé,

180 g habtejszín,

30 g cukor,

30 g vaj.

Elkészítés:


Elkészítés:

Válasszuk külön a tojásfehérjét, a sárgájától. A tojásfehérjét a krémhez fogjuk felhasználni, a sárgáját pedig a tortalaphoz. A tojásfehérjét tegyük hűtőbe, hogy hideg maradjon.

Tortalap: a tojássárgájához adjuk hozzá a cukrot és a vaníliát, majd kavarjuk habosra, közben tegyük bele a szoba hőmérsékletű vajat is. A lisztet keverjük össze a sütőporral, ha szódabikarbónát használunk akkor a torta tésztájába tegyük. Adjuk hozzá a lisztet a tojássárgájás keverékhez és kavarjuk össze. Egy lekapcsolható oldalú kerek sütőformát béleljünk ki sütőpapírral, majd tegyük bele a tésztát. Előmelegített sütőben, 200 fokon süssük 17 – 20 percig.
Krém: Áztassuk be a zselatint 1/2 bögre vízbe (szoba hőmérsékletű legyen a víz) és hagyjuk állni. A vajat robotgéppel keverjük habosra, majd adjuk hozzá a sűrített tejet. Ízlés szerint tehetünk félre néhány kanál krémet a díszítéshez, hagyjuk a krémet állni, hogy szoba hőmérsékletű legyen. A zselatint tegyük egy lábasba és adjuk hozzá a cukor felét, keverjük össze majd melegítsük fel 60 fokosra (ne főzzük fel). Hagyjuk kihűlni. Verjük fel mixerrel a hideg tojásfehérjét, amíg kemény hab lesz, majd adjuk hozzá a megmaradt cukrot, a citromsót és a vaníliát. Öntsünk hozzá lassan a zselatint és robotgéppel kavarjuk folyamatosan. Lassan adjuk hozzá a vajkrémet.
A tortalapot vágjuk kettőbe egy éles késsel, majd az egyik lapot tegyük egy kapcsos tortaformába kenjük rá a krém felét, helyezzük rá a második tortalapot és kenjük rá a megmaradt krémet.

Készítsük el a bevonatot: a csokit törjük apró darabokra, tegyük egy tálba. A tejszínt melegítsük fel a cukorral, majd öntsük a csokoládéra. Addig kavarjuk, ameddig a csoki elolvad, majd adjuk hozzá a vajat és kavarjuk még 4 – 5 percig. A sütőforma oldalait kapcsoljuk le és öntsük rá a kihűlt hűlt mázat a tortára, kenjük el egyenletesen a tortán. Ha tettünk félre a krémből a díszítéshez, akkor dekoráljuk vele a süteményt. Tegyük a tortát hűtőbe 1 órára. Jó étvágyat!

Bögrés madártej torta:

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
EPERTORTA
EPERTORTA

170 fokra előmelegítjük a sütőt. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját habosra keverjük a cukorral. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokis-narancsos torta
Csokis-narancsos torta

A tésztához egy tálban vegyítsd a lisztet a sütőporral, a kakaóval és a vaníliás cukorral, majd add hozzá a vajat, a tojást és a tejet. Habverővel keverd simára a masszát. Egyenges...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: emaxa
Perníková bomba
Perníková bomba

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krilla
Szihaz Liv csoritortája/Raw,vegán,paleo
Szihaz Liv csoritortája/Raw,vegán,paleo

Az alsó réteg darált dió, mandulaliszt, némi aprószemű kókuszreszelék, és áztatott-kinyomkodott datolya. A középső réteg 2 érett banán, kb 10 dkg kesudió, olyan 50 g folyékony kóku...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk