1 csomag Győri Édes Zabfalatok keksz
5 dkg vaj
6 kifli
mák ízlés szerint
porcukor
2 l tej
2 csomag vaníliás puding
5 evőkanál cukor
1 citrom
1 csomag vaníliás cukor.
A tortaformát kivajazom és lisztezem. Egy tálban összetöröm a zabfalatok kekszet 3 dkg vajjal és a forma aljára teszem.
A kifliket felkarikázom, és egy tálba teszem, rászórom a mákot, amit előtte porcukorral összekevertem. Közben felforralok 1,2 liter tejet, beleteszek 1 csomag vaníliás cukrot, majd a mákos kiflikre öntöm és összekeverem.
A formába öntöm a zabfalatos alapra, majd 180 fokos sütőben 15 percig sütöm.
Amíg sül, elkészítem a tetejét.
2 csomag vaníliás pudingot 5 evőkanál cukorral és 8 dl tejjel elkeverek és felfőzök, majd a végén teszek
hozzá egy kis citrom levét, a citrom reszelt héját és a maradék (2dkg) vajat.
Óvatosan hűtöm, hogy ne legyen darabos, kevergetni kell időnként.
Amikor letelt a 15 perc, kiveszem a sütőből és ráöntöm a pudingot, szobahőmérsékleten hagyom kihűlni, majd hűtőbe teszem, és tálalás előtt legalább 2-3 órát hűtöm.
Porcukor helyett cukor helyettesítő port használtam.
A kifliket egy centis karikákra vágjuk, tepsibe tesszük, és betesszük a sütőbe egy napra száradni, vagy alacsony (80-90 °C) hőfokon kiszárítjuk. A tejet a mákkal, a citrom- és n...
Elkészítési idő:Korpusz elkészitése: A fügét és a meggyet aprítóban pépesre aprítani, majd hozzákeverni a többi alapanyagot. Tortaformát kikenni kókuszolajjal és belenyomkodni, mehet a fagyasztób...
Elkészítési idő: