1 csomag Győri Édes Zabfalatok keksz
5 dkg vaj
6 kifli
mák ízlés szerint
porcukor
2 l tej
2 csomag vaníliás puding
5 evőkanál cukor
1 citrom
1 csomag vaníliás cukor.
A tortaformát kivajazom és lisztezem. Egy tálban összetöröm a zabfalatok kekszet 3 dkg vajjal és a forma aljára teszem.
A kifliket felkarikázom, és egy tálba teszem, rászórom a mákot, amit előtte porcukorral összekevertem. Közben felforralok 1,2 liter tejet, beleteszek 1 csomag vaníliás cukrot, majd a mákos kiflikre öntöm és összekeverem.
A formába öntöm a zabfalatos alapra, majd 180 fokos sütőben 15 percig sütöm.
Amíg sül, elkészítem a tetejét.
2 csomag vaníliás pudingot 5 evőkanál cukorral és 8 dl tejjel elkeverek és felfőzök, majd a végén teszek
hozzá egy kis citrom levét, a citrom reszelt héját és a maradék (2dkg) vajat.
Óvatosan hűtöm, hogy ne legyen darabos, kevergetni kell időnként.
Amikor letelt a 15 perc, kiveszem a sütőből és ráöntöm a pudingot, szobahőmérsékleten hagyom kihűlni, majd hűtőbe teszem, és tálalás előtt legalább 2-3 órát hűtöm.
Porcukor helyett cukor helyettesítő port használtam.
A gyümölcsöt felforraljuk míg levet enged majd fűszerezzük és a végén belekeverjük a zselatint. Hideg vízben, majd hűtőben dermedésig lehűtjük. Ha a piskóta kihűlt kettévágjuk és...
Elkészítési idő:1. 16 evőkanál cukrot meglocsolunk 8 evőkanál vízzel, hozzáadjuk a 8 tojás sárgáját és jó habosra kikeverjük. 2. Hozzáteszünk 16 evőkanál lisztet ,1 sütőport és a 8 tojás kemén...
Elkészítési idő:A kekszet a Rámával kikeverjük, tortaformába nyomjuk. A sajtkrémet a cukorral elkeverjük, és a kekszréteg tetejére kenjük. Rászórjuk a diót, erre rakjuk a kész tejszínt. Végül a g...
Elkészítési idő: