50 dkg túró, 5 dkg vaj vagy kókuszzsír, 2 tojás, 1 citrom reszelt héja, édesítő, 45 dkg tejföl+ egy kis pohár tejföl, 1 csomag cukormentes (!) vanília puding
1. Keverd el a túróta citrom héjával, a 2 tojással és a vajjal. Tegyél hozzá egy csipet sót és ízlés szerint édesítőt. Ezt keverd krémes állagúra, ha könnyebb, akkor használhatsz gépet is.
2. Ezután tegyél 2 evőkanálnyi pudingport hozzá. Az így megkapott túrókrémetsimítsd bele a tortaformába és süsd elő egy kicsit.
3. A tejfölt keverd el édesítővel, tehetsz bele egy kevés citromhéjat, majd a maradék pudingport is add hozzá.
4. Alapos összekeverés után a kicsit átsült túrókrémed tetejére szépen simítsd el, és így süsd tovább együtt a két réteget.
5. 180 fokon, körülbelül egy órán keresztül kell sütni. Az első fél órában tehetsz a tetejére sütőpapírt, hogy felülről ne égjen meg.
6. Ha megsült, hagyd kihűlni és egy kevés zselatinnal elkevert tejfölt tehetsz a tetejére. Ezután néhány órát hagyd hűlni a hűtőben.
Elkészítjük az alapot... a zabkekszet összekeverjük az olvaszott vajjal. 26cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt teszünk elegyengetjük, 1 óra hűtőben. Krém hozzávalóit (tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a túrót, búzadarát, citromok levét és reszelt héját végül pedig a tojások felvert habját. Kerek kapcsos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKívül ropogós, belül ragadós lapok között lágy csoki krém, hmmmm Lapok: Verjük kemény habbá az ecettel és a kanalanként adagolt porcukorral a fehérjéket. Óvatosan, hogy a hab...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótalapokhoz a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből és a cukorból kemény habot verünk. Ez eltart egy ideig, de megéri, mert egy sokkal stabilabb szerkezetű fehérjehabot kapu...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes