300g túró
4dl tejszín
1 dl tejföl
ízlés szerint porcukor
1 cs vaníliáscukor
1,5 púpos ek. étkezési zselatin+ 1 dl tej
300g epervelő
Tejfölt, a túrót, cukrokkal összeturmixoltam.
Hozzáadtam az összeturmixolt epret is.A tejben
feloldottam a zselatint, felmelegítettem, majd
félretettem hűlni.A tejszínt felvertem, lényeges,
hogy jó hideg legyen.Óvatosan összekevertem a túrós krémmel.
A kihűlt zselatinhoz kevertem egy kis krémet, majd
hozzáadtam a többihez. Egy pár percre félretettem, hogy szilárduljon.
A tésztát 3 lapba vágtam, és a krémmel megtöltöttem.
Jól befedtem, és éjszakára ment a hűtőbe. Reggel
lekentem a maradék krémmel, és eperrel díszítettem.
A zselatint adjuk hozzá a 120 g vízhez, a glükózt, a cukrot és a 150 g vizet pedig forraljuk fel. Ezt követően vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a zselatint. Ekkor jöhet hozzá a sű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a sárgáját. Beleforgatjuk a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet....
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KözepesA tortaformába sütőpapírt teszünk és a darabolt barackokkal kirakjuk a forma alját. A krémhez a pudingot sűrűre főzzük a tejjel, a konzerv levével, a cukorral és a vaníliás cukorr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojássárgáját a cukor felével kihabosítjuk, a fehérjét habbá verjük a maradék cukorral. Beleforgatjuk a tojássárgás masszába, majd apránként hozzászitáljuk a lisztet,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű