300g túró
4dl tejszín
1 dl tejföl
ízlés szerint porcukor
1 cs vaníliáscukor
1,5 púpos ek. étkezési zselatin+ 1 dl tej
300g epervelő
Tejfölt, a túrót, cukrokkal összeturmixoltam.
Hozzáadtam az összeturmixolt epret is.A tejben
feloldottam a zselatint, felmelegítettem, majd
félretettem hűlni.A tejszínt felvertem, lényeges,
hogy jó hideg legyen.Óvatosan összekevertem a túrós krémmel.
A kihűlt zselatinhoz kevertem egy kis krémet, majd
hozzáadtam a többihez. Egy pár percre félretettem, hogy szilárduljon.
A tésztát 3 lapba vágtam, és a krémmel megtöltöttem.
Jól befedtem, és éjszakára ment a hűtőbe. Reggel
lekentem a maradék krémmel, és eperrel díszítettem.
5 dl tejjel, 2 narancs reszelt héjával, 1,5 dl jaffa szörppel (vagy a narancsok levével), 2 tojás sárgájával, 20 dkg cukorral, 1 zacskó vanília pudingporral sűrű krémet főzök. Kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHirdetés A tojás sárgákat, cukrot, lisztet, lassan adagolva hozzá a tejet elsúroljuk, folyamatosan keverve megfőzzük, langyosra hűtjük, majd hozzákeverjük az aromát, a zselati...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTehát: A tej egy részét feltesszük forrni,a másik részében feloldjuk a keményítőt és a pudingport- tudjuk,hogy a pudingpor is egyfajta keményítő - és a szokásos módon pudingkrémet...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KönnyűElső lépésként olvasszuk fel a vajat az étcsokival, majd keverjük össze a darált keksszel és az így kapott egyveleget egy sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk. Ez mehet is...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű