menu

Családireceptkönyv.hu

Sportszelet torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:
35 dkg liszt
fél csomag sütőpor
1/4 teáskanál szódabikarbóna
3 evőkanál kakaópor
15 dkg porcukor
csipetnyi só
1 db tojás
5 dkg \"Vénusz sütőmargarin
0,75 dl tej
A krémhez:
3 dl tej
1 csomag csokis pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
12 dkg cukor
12,5 dkg \"Vénusz sütőmargarin
3 evőkanál kakaópor
rum vagy rumaroma
A mázhoz:
2,5 evőkanál kakaópor
2,5 evőkanál porcukor
1,5 evőkanál tej
5 dkg \"Vénusz sütőmargarin

Elkészítés:


A tésztához a száraz hozzávalókat jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a margarint, a tojást és a tejet. Alaposan összedolgozzuk az egészet. A kész tésztát gyúródeszkán cipóvá gyúrjuk, majd 5 egyenlő részre osztjuk.

Egyesével kinyújtjuk a tésztacipókat 24 cm átmérőjűre, majd egy ugyanekkora átmérőjű kapcsos tortaforma aljára terítjük. Nekem nincs ekkora tortaformám, emiatt szögletes alakút sütöttem. A formát célszerű kevés margarinnal vagy olajjal megkenni, így biztosan nem ragad rá a tészta.

180 fokra előmelegített sütőben 14 percig sütjük az első lapot. A többinél is hasonlóan járunk el, de a sütő bemelegedése miatt 10-12 percre rövidülhet a sütési idő. Ne süssük túl a lapokat, mert akkor nagyon kiszáradnak!

A krémhez a pudingport a kétféle cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön sűrű krémet főzünk belőle. Kissé hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a margarint, a kakaóport és a rumot vagy aromát. Alaposan összekeverjük az egészet, hogy egynemű krémet kapjunk.

A lapok közül a legszebben sikerültet féretesszük - ez lesz majd a tortánk teteje -, a többit pedig egyenletesen megkenjük a krémmel. A felső lapra nem kerül már krém. Amikor a tésztát ráfektetjük a krémes rétegre, óvatosan nyomjuk meg picit lefelé a lapot, hogy jobban belemerüljön a krémbe, így szépen magába tudja szívni azt.

A mázhoz keverjük össze a porcukrot, a kakaóport és a tejet. Nem kell megijedni, elegendő a tej mennyisége, csak kicsit sokáig tart egyneműsíteni. Kicsit melegítsük fel az egészet, majd a tűzről levéve keverjük bele a margarint. Óvatosan folyassuk a mázt a tésztára, fedjük be vele egyenletesen az egészet.

1 éjszakára tegyük a tortánkat hűvös helyre, hogy megpuhuljon, és összeérjenek az ízek.

Trükkök, tippek, praktikák:


Egyszerű és nagyon finom. Míg sülnek a lapok, addig elkészítem a krémet, és ahogy hűlnek ki a lapok, már kenem is a krémet rájuk. Mikor az utolsó lap hűl, addig megcsinálom a mázat. Szórócukorral díszítettem.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bedő
Gyümölcs torta
Gyümölcs torta

Habbá verjük a tojások fehérjét, majd a tojások sárgáját egyenként hozzáadva tovább verjük. Hozzáadjuk a lisztet, a cukrot, és legvégül a megolvasztott vajat.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nyers sárgabarackos, mandulás torta
Nyers sárgabarackos, mandulás torta

Alap: A beáztatott diót a datolyával együtt a darálóba tesszük, és megdaráljuk. Hozzáadjuk a kakaóport és a felolvasztott kakaóvajat, és összekeverjük, gyúrjuk a masszát. Lehúzhat...

Elkészítési idő: 1 óta
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szabina
Gluténmentes eszpresszós csokitorta
Gluténmentes eszpresszós csokitorta

Vízgőz fölött megolvasztjuk a csokit és a vajat, majd hozzáöntjük az espressot. Én nagyon szeretem a kávé kicsit kesernyés ízét, úgyhogy az egyik extra jó minőségű, őrölt kávémból,...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anna
Ferrero Rocher torta
Ferrero Rocher torta

A 4 fehérjét habnak felverjük. A 4 sárgáját a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a 4 ek forró vizet, és tovább keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, kakaóport, sütőport, végül óva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk