Szép magas és nagyon finom
Keverj a pillekönnyű piskótába fahéjas almát, így még inkább képtelenség lesz neki ellenállni.
Hozzávalók 16 szelethez:
50 dkg alma
30 dkg liszt
25 dkg cukor
5 tojás
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál fahéj
1 citrom
csipet só
Elkészítés:
Az almát hámozd meg, vágd kisebb darabokra, vagy reszeld le, és szórd meg fahéjjal. Hagyd addig állni, amíg elkészíted a tésztát. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá. A sárgáját jól keverd ki a cukorral, a vaníliás cukorral, majd add hozzá a sütőporral vegyített lisztet, és reszeld bele a citrom héját. Óvatosan forgasd hozzá a tojásfehérjéből készült habot, végül pedig az almát.
Rakd a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon körülbelül 25 perc alatt süsd meg. Legalább 15 percig ne nyisd ki a sütő ajtaját, nehogy összeessen a tészta! Ha már szép magas és aranybarna, végezz tűpróbát. Szúrj a piskóta legvastagabb részébe egy kést vagy hústűt. Ha hozzátapad a tészta, tedd vissza, ellenkező esetben kiveheted a sütőből. Ha kihűl, szeleteld fel.
Elkészítés: 15 perc, sütés: 25 perc
A tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a lágy vajat egy keverőtálba tesszük, és elektromos robotgéppel krémesre-habosra keverjük. A búzadarát és a sütőport összevegyítjük, maj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tejet csipet sóval felteszem forrni. Ha már melegszik, hozzáadom a vajat és a cukrot. Ha pedig már forró, de még nem forr, hozzáadom a búzadarát, és a kókuszreszeléket, és folyam...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű1. A tojás sárgákat elvegyítjük a cukorral és a vízzel, és habosra kikavarjuk. 2. Hozzávegyítjük a diót, lisztet, sütőport, a tojásfehérjéből vert kemény habot. 3. Kivajazo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zabpehely lisztet, édesítőt, fűszereket, diót, áfonyát, sütőport egy tálba raktam! Egy másikba a kókusz tejjel , lenmaggal, olvasztott margarinnal tojás állagú pépet készítettem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű