Szép magas és nagyon finom
Keverj a pillekönnyű piskótába fahéjas almát, így még inkább képtelenség lesz neki ellenállni.
Hozzávalók 16 szelethez:
50 dkg alma
30 dkg liszt
25 dkg cukor
5 tojás
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál fahéj
1 citrom
csipet só
Elkészítés:
Az almát hámozd meg, vágd kisebb darabokra, vagy reszeld le, és szórd meg fahéjjal. Hagyd addig állni, amíg elkészíted a tésztát. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá. A sárgáját jól keverd ki a cukorral, a vaníliás cukorral, majd add hozzá a sütőporral vegyített lisztet, és reszeld bele a citrom héját. Óvatosan forgasd hozzá a tojásfehérjéből készült habot, végül pedig az almát.
Rakd a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon körülbelül 25 perc alatt süsd meg. Legalább 15 percig ne nyisd ki a sütő ajtaját, nehogy összeessen a tészta! Ha már szép magas és aranybarna, végezz tűpróbát. Szúrj a piskóta legvastagabb részébe egy kést vagy hústűt. Ha hozzátapad a tészta, tedd vissza, ellenkező esetben kiveheted a sütőből. Ha kihűl, szeleteld fel.
Elkészítés: 15 perc, sütés: 25 perc
A tojásfehérjéket habbá verjük, majd félretesszük. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, utána hozzáadjuk a vizet, és az olajat. A sütőporral elkevert lisztet apránként...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűFür dieses Rezept eignet sich am besten ein leistungsstarker Mixer. Es funktioniert auch mit einer normalen Küchenmaschine und Pürierstab, jedoch sollte man in diesem Fall die Nüss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskóta hozzávalókat összekeverjük. Kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük. Kb. 30 percet sütjük (alsó-felső sütés: 180-200 fokon). A pudingot elkeverjük a meggy levével, és...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel max. fokozaton 3-4 perc. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű