A tésztához:
175 g liszt
30 g zsír (vagy vaj)
50 ml tejföl
1 egész tojás
1 csipet só
A töltelékhez:
120 g vaj
1 citrom reszelt héja
200 g cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. vanília ízű főzős pudingpor
3 tojás
500 g túró
200 g tejföl
250 g cseresznyebefőtt (leszűrve, kimagozva)
+vaj a tortaforma kikenéséhez
A tésztát összegyúr, 30 percre hűtőbe tesz. Közben a tölteléket összekever géppel. A cseresznyét a végén beleforgat.
Kisebb tortaformát kivajaz, vékony tésztát belenyújt, legyen egy kis pereme is. Bele a krém. Sütőben, 180 fokon, 60-70 perc.
Melegen nem lehet vàgni és nem is finom annyira. Meg kell vàrni amig kihül, aztàn legalàbb 3-4 oràra hűtőbe tenni, utàna az igazi :).
Daráld finomra a kekszet, forrósítsd fel a vajat, és kanállal keverd alaposan össze. Öntsd egy sütőpapírral bélelt, körülbelül 20 centi átmérőjű tortaformába. A tenyereddel lapogas...
Elkészítési idő: 150 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit a tojás nélkül összemorzsolom, majd a tojással tésztává gyúrom. Kinyújtom és kibélelem vele a 20 cm átmérőjű piteformát. Megszurkálom és a hűtőbe teszem, míg a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a tortalapot: a cukorral habosra keverjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert kakaót és az olajat. Sütőpapírral bélelt tortaformában 180 fokon kb...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a lisztet, vaníliás cukrot citromhéjat, szódabikarbónát is, végül pedig beleforgatjuk a fehérjékből vert kemény h...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes