3 tojás
22 dkg cukor
12 dkg. liszt
18 dkg darált mandula
1 vanilía cukor
1 teáskanál fahéj
1/2 t.k gyömbérpor vagy friss gyömbér
1 t.k kardamom
1 t.k szodabikarbona
pici só
27 dkg. reszelt répa
10 dkg vaj
A krém hozzávalói:
6 dkg. vaj
20 dkg. porcukor
1 zöldcitrom (lime) reszelt héja, és leve,
10 dkg. natur krémsajt (maskarpone)
A tojásokat a cukorral habosra keverjük.
A száraz anyagokat összekeverjük. Hozzáöntjük a tojáshoz, elkeverjük.
A rápát a reszelö kisebb lyukán lereszeljük, hozzá keverjük ezt is, és az olajat.
Kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tortaformába öntjük.( 24 cm)
Elömelegített sütöben 170 C°-on,kb. 50 percig sütjük (tüpróba)
Miután kihült, a tetejét megkenjük zöldcitromos krémmel.
6 tojást lemérek és ahány deka, annyi cukrot és annyi lisztet mérek ki. A tojások sárgáját a 3/4 cukorral a fehérjét meg a maradék cukorral keverem ki habbá. A lisztbe belekeverek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Először a krémet készítem el. A gesztenyemasszát kikeverem a mascarponéval a tejszínnel és pici rummal. 2. 1 kisebb tálat folpackkal kibélelek. 3. A babapiskótákat éppen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 20 cm-es fém tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. Ennyi volt az előkészület. Most jön a lényeg. A vajat és a vaníliát kis lángon megolv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRétegenként rakom egymásra, mindig hűtőben dermesztem az előző réteget. Meg kell várni, amíg teljesen megderemed egyébként szétfolyik A lapzselatint mindig beáztatom, kinyomkodom...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes