menu

Családireceptkönyv.hu

Csokoládés, áfonyás rolád torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A torta egy narancsos és egy csokoládés piskótából áll.
A narancsos piskóta áfonya lekvárral van töltve.
A fehér krém pedig egy vaníliás tejszínhab krém.

Narancs piskóta
4 db tojás sárgája
2 dkg cukor
2 ek frissen facsart narancslé
1 egész narancs héja reszelve

4 db tojás fehérje
10 dkg porcukor
10 dkg liszt
7 dkg vaj, olvasztva

A sárgájákat keverjük ki a 2 dkg cukorral, és adjuk hozzá a narancs levét és héját.
A fehérjét verjük habbá a 10 dkg porcukor hozzáadásával, majd óvatosan, hogy a habot ne törjük össze, keverjük bele a lisztet, majd az olvasztott vajat.
Öntsük zsírpapírral bélelt 40 x 25 cm-es tepsibe, és 170°C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt (tűpróba) süssük meg.
Hagyjuk kicsit kihűlni és a sütés közben keletkező felső kérget vágjuk le róla a további használat előtt.
Vágjuk 4 cm széles csíkokra, és kenjük meg áfonya lekvárral. Tekerjük fel spirálformára!

Csokoládés piskóta
4 db tojás sárgája
2 dkg porcukor

4 db tojás fehérje
10 dkg porcukor
10 dkg liszt
1 ek kakaópor
7 dkg olvasztott vaj

Az előző piskótához hasonló módon készítsük el a csokoládés piskóta tésztáját.
Zsírpapírral bélelt 20 cm átmérőjű kerek tortaformában süssük ki, előmelegített 170°C hőmérsékletű sütőben 20 perc alatt (tűpróba).
Hagyjuk kihűlni, majd, mint az előző tésztánál, erről is vágjuk le vékonyan a kérget, és vágjuk félbe!


Tejszínhab krém
2 ek zselatin
4 ek víz
½ l tejszín
1/2 csésze porcukor
1 tk vanília esszencia

Keverjük össze a zselatint a vízzel és kis lángon melegítsük olvadásig. Erre nem kell sokat várni, mert a zselatin olvadáspontja 35°C fok. Egy kicsit hűtsük ki.
Kapcsoljuk a habverőt közepes fokozatra és az előtte jól behűtött tejszínt verjük habbá, közben apránként adagolva hozzá a porcukrot és a vanília kivonatot, majd a zselatint is. Kemény, stabil tejszínhab krémet fogunk kapni.

Állítsuk össze a tortát:
-egy réteg csokoládés piskóta
-egy réteg habkrém
-narancsos piskóta spirál (lekvárral töltve)
-egy réteg habkrém
-egy réteg csokoládés piskóta
Végül pedig az egész tortát vonjuk be a maradék krémmel, és díszítsük.

Csokoládés, áfonyás rolád torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Barna torta
Barna torta

Nagy tortaformát kikenünk és liszttel beszórjuk. A tojások sárgáit fehéredésig keverjük a cukor felével, majd megsózzuk és a sütőport is belekeverjük. Ezután hozzáadjuk az átszit...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar NYERS KESUDIÓS CÉKLATORTA
NYERS KESUDIÓS CÉKLATORTA

Alsó réteg: 1 csésze datolya 1/2 csésze mandula Összeturmixoljuk a hozzávalókat és elterítjük egyenletesen egy 11 centiméteres kerek tortaforma alján.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Norita
Oroszkrém torta
Oroszkrém torta

A tortaforma alját sütőpapírral béleljük, a sütőt 180 fokra melegítjük. A piskótalap hozzávalóit három részre osztjuk és három lapot sütünk belőle az alábbiak szerint. A tojásoka...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Pezsgős meggytorta
Pezsgős meggytorta

1. Robotgéppel a tojások fehérjét 3 ek hideg vízzel kemény habbá verjük. Közben beleszórunk 10 dkg cukrot, 1 zacskó vaníliás cukrot és csipetnyi sót. Hozzáadjuk a tojássárgájákat,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk