150 g liszt,
60 g vaj,
1 tojás,
1 ek. sütőpor
Töltelék:
80 dkg búzadara,
100 g cukor,
250 g mák,
200 tejföl,
100 ml tojáslikőr,
750 ml tej,
1 cs. vanilia cukor
Teteje:125 g cukor, 600 g tejföl, 4 tojás, 1 vanilia rúd vagy 1 cs. vaniliás cukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk ,kinyújtjuk kizsírozott torta formába ( 28 cm) helyezzük és előmelegített sütőben 180 fokon, alsó és felső sütéssel készre sütjük kb . 12-15 perc alatt .
Töltelék: A tejet a 2 féle cukorral elkezdjük forralni, amikor for mehet bele a búzadara,mikor megszívta magát a dara,mehet bele a tejföl és a mák...legvégül tojáslikörrel ízesítjük. Hagyjuk összerottyani majd levesszük a tűzről.
Teteje:Habverő segítségével összedolgozzuk a hozzávalókat és a mákos réteg tetejére rétegezzük.
Összállítás: a tészta lapunkat megkenjük a mákos réteggel, majd erre jön a tejfölös réteg, ezt előmelegített sütőben 160 fokon 80-90 perc alatt aranybarnára sütjük!
Hagyjuk kihűlni,mert hűlés közben szilárdulni fog!!
A cukrot a vajjal robotgépben habosra, krémesre keverjük. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a felvert tojásoka. Tovább keverjük. Belelöttyintjük a kávét (2 evőkanál...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA piskótát készítjük el először A diókrém receptjét lásd: egyéb ételeknél A temperált bonbonok receptjét egyéb ételek- nél találod
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csokoládékrémhez a csokoládét a tejszínbe tördeljük, és lassú tűzön felolvasztjuk. A tűzről levéve belekeverjük a vajat, kihűtjük, majd legalább egy órára a hűtőszekrénybe tesszü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű6 tojást lemérek és ahány deka, annyi cukrot és annyi lisztet mérek ki. A tojások sárgáját a 3/4 cukorral a fehérjét meg a maradék cukorral keverem ki habbá. A lisztbe belekeverek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű