150 g liszt,
60 g vaj,
1 tojás,
1 ek. sütőpor
Töltelék:
80 dkg búzadara,
100 g cukor,
250 g mák,
200 tejföl,
100 ml tojáslikőr,
750 ml tej,
1 cs. vanilia cukor
Teteje:125 g cukor, 600 g tejföl, 4 tojás, 1 vanilia rúd vagy 1 cs. vaniliás cukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk ,kinyújtjuk kizsírozott torta formába ( 28 cm) helyezzük és előmelegített sütőben 180 fokon, alsó és felső sütéssel készre sütjük kb . 12-15 perc alatt .
Töltelék: A tejet a 2 féle cukorral elkezdjük forralni, amikor for mehet bele a búzadara,mikor megszívta magát a dara,mehet bele a tejföl és a mák...legvégül tojáslikörrel ízesítjük. Hagyjuk összerottyani majd levesszük a tűzről.
Teteje:Habverő segítségével összedolgozzuk a hozzávalókat és a mákos réteg tetejére rétegezzük.
Összállítás: a tészta lapunkat megkenjük a mákos réteggel, majd erre jön a tejfölös réteg, ezt előmelegített sütőben 160 fokon 80-90 perc alatt aranybarnára sütjük!
Hagyjuk kihűlni,mert hűlés közben szilárdulni fog!!
Tegyük bele a nagy keverőtálba a túrót, tojást, joghurtot, pudingport és porcukrot. Már jöhet is a botmixer, amivel mixeljük simára a hozzávalókat. Minél tovább keverjük, annál egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMálnazselé Először a málnazselét készítjük el. A málnát, vizzel cukorral alacsony lángon főzzük. Ha megfőtt, átszűrjük, hogy a magoktól meszabaduljunk. A keményítőt oldjuk fel egy...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojást kettéválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és a sütőport is, majd beledolgozzuk a habot. Kivajaz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A krémje a legegyszerűbb vanília krém: 5 evőkanál lisztet 5 dl-el tejjel sűrűre főzök, majd kihűtök. 2. 25 dkg Rámát 25 dkg cukorral, 1 vaníliás cukorral habosra keverek, +...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű