2 dl LM tej
1 evőkanál (kukorica vagy burgonya) keményítő
2 evőkanál (nád)cukor
2 tojás
20 dg lágy vaj vagy Liga margarin
15 dg GM porcukor
Forrald fel a tejet a cukorral. Old fel a keményítőt 1/2 dl hideg vízben csomómentesre.
Verd fel a tojásokat habverővel habosra, majd keverd fel ismét a keményítőt (leülepszik) és add a tojáshoz, majd add a keveréket a felforralt, tűzről levett tejhez habverővel kevergetve.
Tedd vissza a tűzre és főzd kevergetve közepes tűzön amíg pudingszerűre nem sűrűsödik. Ebben a stádiumban ízesíthető kakaóval, olvasztott csokival,kávéval, apróra vágott őszibarackkal, citrommal vagy narancshéjjal.
Míg le nem hűl, folyamatosan kell keverni ( a legjobb egy kézi mixer) mert különben bőr keletkezik rajta és ettől csomós lesz.
Időközben habosra kell keverni a lágy vajat/margarint a cukorral.
Amikor a főzött krém teljesen hidegre lehűlt, összekeverjük a főtt és a vajat krémet habosra.
A csokikat a vajjal felolvasztottam, beleöntöttem a tejszínt és mikor picit hűlt beletettem a kanál mézet. A kekszet beletördeltem. Nagyon törékeny kekszről van szó, én csak kézzel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskóta alaphoz Elkészítjük a diós piskóta tortaalapot, amit a szeletelés előtt majd rendesen hagyjunk kihűlni. (Ehhez a tojásokat 1-2 órával a sütés előtt kivesszük a h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 A kekszet összetörjük vagy ledaráljuk, a lényeg, hogy morzsa legyen belőle. 2 A vajat megolvasztjuk, majd a kekszhez keverjük. Egy tortaforma (az enyém 28 cm-es) aljára süt...
Elkészítési idő: 1 óra+ hűtés Nehézség: KönnyűElőkészítés Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük, szárát eltávolítjuk, néhány szem kivételével apróra vágjuk. A kapcsos sütőformát (kb. 26 cm átmérőjű) kivajazzuk. A sütőt előmele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű