12 szelethez:
2 citrom
40 dkg túró
10 dkg kókuszreszelék
6 dkg háztartási keksz
12,5 dkg vaj
2 dl tejszín
7 evőkanál cukor
A citromokat alaposan megmossuk, héjukat lereszeljük, a levüket kinyomjuk. A kókuszreszeléket beáztatjuk a citromlébe, és állni hagyjuk.
A háztartási kekszet ledaráljuk vagy megtörjük, és elkeverjük a vajjal. A masszát nedves kézzel belenyomkodjuk egy kb. 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformába.
A túrót áttörjük. A tejszínt a cukorral habosra verjük. A túrót a kókuszreszelékkel és a citromhéjjal elkeverjük, óvatosan beledolgozzuk a tejszínhabot. Beleöntjük a tortaformába, és legalább 6 órára hidegre tesszük (még jobb, ha egy egész éjszakára).
A gesztenyemasszát kiolvasztjuk. A tej nagy részét egy lábosba öntjük és feltesszük melegedni. kb. 1 dl hideg tejszínben elkeverjük az étkezési keményítőt és a cukrot. A többi te...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a lisztet, vaníliás cukrot citromhéjat, szódabikarbónát is, végül pedig beleforgatjuk a fehérjékből vert kemény h...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához a megtisztított, karikára vágott sárgarépát a többi hozzávalóval együtt turmixgépben, vagy késes aprítóban összedolgozzuk. 22 centis, sütőpapírral bélelt kapcsos tortaf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszeolvasztjuk a 20 dkg csokit a 20 dkg tejszínnel a ganache-hoz, majd hűtőbe tesszük dermedni. A lisztet a sóval, a szódabikarbónával és a sütőporral összekeverjük. Felforrósít...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű