Hozzávalók (26 cm-es torta):
Tészta:
2 tojás
100 g cukor + 40 g a habba
155 g liszt
20 g kakaó
75 ml tej
75 ml olaj
8 g sütőpor
Narancsos túrós krém:
3,5 dl narancslé
500 g túró
250 g cukor
1 cs. vaníliás cukor
5 dl habtejszín
2 cs. habfixáló
4 ek zselatin
Csokikrém:
180 g csokoládé
1,5 dl habtejszín
37 g vaj
Díszítés:
90 g csokoládé
0,5 dl habtejszín
5 g vaj
Minden hozzávalót készítsünk elő: A lisztet, kakaót és a sütőport keverjük össze. A tojássárgáját, az olajat, a tejet és a cukrot egy külön tálban keverjük homogénre. Majd adjuk hozzá a kakaós, sütőporos lisztet, és habverővel keverjük csomómentesre. A tojásfehérjét kezdjük el verni, majd adjuk hozzá a cukrot és verjük kemény habbá. Végül a keményre vert tojáshabot forgassuk a tésztához. Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntsük (csak az alján legyen sütőpapír), és a sütő oldalára a tésztát óvatosan húzzuk fel (kb 1 cm-t). Előmelegített sütőben, 175°C-on süssük kb 20 percig. (TŰPRÓBA!) A krémhez a túrót 3 dl narancslével, a cukorral és a vaníliás cukorral törjük össze. Verjük kemény habbá a tejszínt a habfixálóval, majd óvatosan forgassuk a narancsos túróhoz. A maradék 0,5 narancslevet a zselatinnal keverjük össze, majd melegítsük addig, míg elolvad a zselatin. (Ne forraljuk fel!) A narancsos zselatint óvatosan keverjük hozzá a krémhez. A kihűlt piskóta köré tegyük vissza a tortakarikát. A krémet öntsük rá, és tegyük be a hűtőbe pár órára. A csokit a vajjal vízgőz felett olvasszuk meg, majd kavarjuk hozzá a meleg tejszínt. A megdermedt krém tetejére öntsük rá a csokikrémet, és tegyük vissza a hűtőbe további pár órára. Másnap reggel a díszítéshez a csokit a vajjal vízgőz felett olvasszuk meg, majd kavarjuk hozzá a meleg tejszínt. Tegyük hűtőbe, hogy kicsit megdermedjen, majd töltsük habzsákba és nyomjunk rózsákat a torta tetejére.
Sütési hőfok: 175°C
A tejszínből és a cukorból verjünk kemény habot, majd tegyük bele a nutellát. Egy tálba öntsünk egy bögre vizet, és a két kiskanál kávét. Ebbe kell kissé belemártani a kekszeket, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kilisztezett sütőformát béleljünk ki a levelestésztával, majd egy villával szúrkáljuk meg az alját. Hámozzuk meg az almákat, magozzuk ki, majd kockázzuk fel egészen apróra és t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy 26 cm-es kapcsos tortaformába készítettem(lehet kisebbe is) A kekszet egy zacsiba tettem és nyújtófával összetörtem,majd hozzákevertem a puha vajat és a diót. Ezzel kibélelte...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesHozzávalók a piskótához: 200 g tojásfehérje (nálam 6 nagyobb tojás) 200g kristálycukor 200 g darált mák 50 g liszt 100 g hámozott, savanykás reszelt alma (Jonatán vagy Idare...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű