menu

Családireceptkönyv.hu

Ferrero Rocher torta /Ferrero Rocher cake


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 6 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók (18 cm-es formába):

5 tojás
6 e.k. kristálycukor
385 g darált mogyoró
2 e.k. liszt
2 e.k. kakaópor
2 t.k. sütőpor
200 g szobahőmérsékletű vaj
330g szeletelt csoki (nálam: Lindt tejcsoki)
7 e.k. Nutella
220g összetört ostya (nálam: Mogyi)

díszítéshez: Ferrero golyók, kb 10 dkg tört mogyoró

Elkészítés:


A tojásokat a cukorral habosra és világosra keverjük. A lisztet, kakaóport és sütőport beleszitáljuk a tojásos habba, majd hozzáadjuk a darált mogyorót és óvatosan összekeverjük. Sütőpapírral borított 18 cm-es tortakarikába, vagy szilikon formába kanalazzuk és előmelegített 180 C-os sütőben kb. 40 percig sütjük (tűpróba!).

A csokit vízgőz fölött felolvasztjuk, majd szoba-hőmérsékletűre hűtjük. Ezután belekeverjük a vajat és a Nutellát.

A kihűlt tésztát 3 lapra vágjuk. A legalsóra rákanalazzuk a krém 1/3-át, majd rászórjuk az apróra tört ostya felét. Ráhelyezzük a következő lapot, erre jön egy adag krém, majd az ostya másik fele. Az utolsó lapot és a torta oldalát megkenjük a maradék krémmel. Apróra vágott mogyoróval panírozzuk a torta oldalát, a tetejét pedig félbe vágott Ferrerokkal díszítjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


A torta pedig valóban nagyon, de nagyon finom volt. Viszont egy jó tanács, mivel a krém közé ropogós ostyalap kerül, így érdemes az ünnep előtti utolsó pillanatokra hagyni az elkészítését, mert különben a krémtől megszívja magát, és már nem lesz olyan ropogós az ostyalap. Persze attól még továbbra is nagyon, de nagyon finom.

Ferrero Rocher torta /Ferrero Rocher cake

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bory mama
Csoki-torta
Csoki-torta

A piskótához a tojásokat habosra keverem a cukorral és vaníliás cukorral, majd hozzáadom a tejet, olajat, reszelt citromhéjat és simára keverem. A lisztet, sóval, kakaóporral, süt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krilla
Mogyorókrémes pite
Mogyorókrémes pite

Az alaphoz a mandulát összegyúrjuk a mogyoróval, az édesítővel és a kókuszolajjal. 20 centis pitetálba (nem kell kiolajozni előtte, mert a tészta elég zsiradékot tartalmaz, ahhoz,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Málnás mandulás torta
Málnás mandulás torta

Málnazselé Először a málnazselét készítjük el. A málnát, vizzel cukorral alacsony lángon főzzük. Ha megfőtt, átszűrjük, hogy a magoktól meszabaduljunk. A keményítőt oldjuk fel egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Diós-kókuszos olasz krémtorta
Diós-kókuszos olasz krémtorta

160 fokra melegítjük elő a sütőt. A tortalaphoz bevajazunk és belisztezünk egy 22 cm-es tortaformát, vagy kibéleljük sütőpapírral. Minden összetevőt mérjünk ki előre, hogy utána...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk