5 tojás
5 ek cukor
4 ek liszt
2 ek kakaó
1 cs. sütőpor
2 cs vaníliás pudingpor
6 dl tej
6 ek cukor
25 dkg mascarpone
4 db lapzselatin
25 dkg eper
2 cs dr Oetker piros zselatinpor
zsemlyemorzsa
26 cm-es forma
5 tojássárgáját kikeverünk 5 ek cukorral. A tojásfehérjét habbá verjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és kakaóval, majd a tojássárgás masszához adjuk. Elkeverjük, majd óvatosan beledolgozzuk a habbá vert tojásfehérjét. A tortaformába sütőpapírt vágunk, majd beleöntjük a tésztát. 190 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Sütőből kivéve megfordítjuk, majd lehúzzuk a sütőpapírt és hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben elkészítjük a pudingot a csomagolás szerint, de csak 6 dl tejjel. A lapzselatint beáztatjuk, majd a kinyomkodott zselatint a meleg pudinggal elkeverjük. Hagyjuk langyosra hűlni, majd hozzáadjuk a mascarponet. Jól kidolgozzuk, hagyjuk teljesen kihűlni. A piskótát visszarakjuk a formába, majd ráhalmozzuk a pudingot. Megszórjuk zsemlyemorzsával és rárakjuk az epret. Behűtjük. A csomagolás szerint elkészítjük a zselatint, és még langyosan ráöntjük az eperre.
Szóval piskótát készítünk a szokott módon. A kakaót lekeverjük a liszttel, a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukor 1/3-ával kemény habbá verjük, majd a sárgáját a többi cu...
Elkészítési idő: 120perc Nehézség: KözepesA kekszet daráljuk meg. A vajat olvasszuk fel, keverjük el a darált keksszel. Egy 20 centiméteres csatos tortaforma alját béleljünk ki sütőpapírral és nyomkodjuk bele a kekszes kev...
Elkészítési idő: 15+20 perc Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét egy kanál cukorral kemény habbá verem. A lisztet elkeverem a sütőporral, vaniliás cukorral és a szerecsendióval. A tojássárgáját habosra keverem a cukorral, citroml...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes--A tojássárgákat a cukorral és a kakaóval habosra keverjük. Belekeverjük a lisztet, majd óvatos mozdulatokkal a kemény habbá vert tojásfehérjét. --A masszát egy közepes méretű( ,...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes