5 tojás
5 ek cukor
4 ek liszt
2 ek kakaó
1 cs. sütőpor
2 cs vaníliás pudingpor
6 dl tej
6 ek cukor
25 dkg mascarpone
4 db lapzselatin
25 dkg eper
2 cs dr Oetker piros zselatinpor
zsemlyemorzsa
26 cm-es forma
5 tojássárgáját kikeverünk 5 ek cukorral. A tojásfehérjét habbá verjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és kakaóval, majd a tojássárgás masszához adjuk. Elkeverjük, majd óvatosan beledolgozzuk a habbá vert tojásfehérjét. A tortaformába sütőpapírt vágunk, majd beleöntjük a tésztát. 190 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Sütőből kivéve megfordítjuk, majd lehúzzuk a sütőpapírt és hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben elkészítjük a pudingot a csomagolás szerint, de csak 6 dl tejjel. A lapzselatint beáztatjuk, majd a kinyomkodott zselatint a meleg pudinggal elkeverjük. Hagyjuk langyosra hűlni, majd hozzáadjuk a mascarponet. Jól kidolgozzuk, hagyjuk teljesen kihűlni. A piskótát visszarakjuk a formába, majd ráhalmozzuk a pudingot. Megszórjuk zsemlyemorzsával és rárakjuk az epret. Behűtjük. A csomagolás szerint elkészítjük a zselatint, és még langyosan ráöntjük az eperre.
Készítsük el a kérget. Melegítsük elő a sütőt (180°C) és a tortaformát (26 cm) béleljük ki sütőpapírral. A darált kekszet és az olvasztott vajat jól összekeverjük, majd a formába b...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA tejszínből és a cukorból verjünk kemény habot, majd óvatosan keverjük bele a mogyorókrémet. Ha túl keménynek ítéljük, kicsit meg is olvaszthatjuk, hogy könnyebben elkeveredjen. Ö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A krémje a legegyszerűbb vanília krém: 5 evőkanál lisztet 5 dl-el tejjel sűrűre főzök, majd kihűtök. 2. 25 dkg Rámát 25 dkg cukorral, 1 vaníliás cukorral habosra keverek, +...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat válasszuk ketté . A fehérjét kezdjük el felverni , amikor már félig keménnyé válik adjuk hozzá kanalanként a cukrot , miközben továbbra is verjük . Amikor már szinte te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű