Piskóta: 3 tojás, 2 púpos ek liszt, 2 púpos ek kakaó, 3 ek porcukor
A tojásokat szétválasztom és a fehérjét habbá verem (nem gőz felett). Összekeverem a cukrot és a tojássárgáját és belekeverem óvatosan a habba. Ha ezt elkevertem, beleteszem a kakaós lisztet. Tortaformába vagy kisebb méretű tepsibe teszem, sütőpapírra. 10-15 percig sütöm (légkeverés 170-180 C°), majd hagyom kihűlni.
Krém: 50 dkg túró, 2 vaníliás cukor, 15 dkg porcukor, 1 citrom héja és felének a leve, 10 g instant express zselatinfix, 500 ml Hullala tejszín
Először kikeverem a túrót, porcukrot, vaníliás cukrot és a citrom héját,levét. Utána külön felverem a tejszínhabot és belekeverem a túrós masszába a zselatinnal együtt.
Csokimáz: 20 dkg étcsoki, 2-3 ek olaj (én a csokinak, olajnak csak a felét használom és az is elég, ez függ attól is hogy mekkora a tortaforma)
Gőz felett felolvasztom, majd a tetejére kenem.
ld. fent
liszt= zabliszt, tk liszt, magliszt...
cukorhelyettesítő tetszés szerint
Szitáld a porcukrot egy tálba, add hozzá az egész tojásokat, és verd fel gépi habverővel. Amikor habosodik, mehet hozzá a vaníliaaroma, majd a forró víz, és keverd még egy-két perc...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: Könnyű1/2 kg rétes- és sima liszt felesben 2 egész tojás csipet só és cukor annyi tej amivel ezt simára keverjük (kb. 3dl) majd sima csapvízzel palacsintatészta sűrűségűre hígítom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a 2 tojásos piskótákat. A narancs, citrom, lila és piros piskótákat sütjük ki először. Piskóta: 2 tojásfehérjét habbá verjük egy csipet sóval. Majd a két tojássárgáját...
Elkészítési idő: 120perc Nehézség: Közepes