Piskóta: 3 tojás, 2 púpos ek liszt, 2 púpos ek kakaó, 3 ek porcukor
A tojásokat szétválasztom és a fehérjét habbá verem (nem gőz felett). Összekeverem a cukrot és a tojássárgáját és belekeverem óvatosan a habba. Ha ezt elkevertem, beleteszem a kakaós lisztet. Tortaformába vagy kisebb méretű tepsibe teszem, sütőpapírra. 10-15 percig sütöm (légkeverés 170-180 C°), majd hagyom kihűlni.
Krém: 50 dkg túró, 2 vaníliás cukor, 15 dkg porcukor, 1 citrom héja és felének a leve, 10 g instant express zselatinfix, 500 ml Hullala tejszín
Először kikeverem a túrót, porcukrot, vaníliás cukrot és a citrom héját,levét. Utána külön felverem a tejszínhabot és belekeverem a túrós masszába a zselatinnal együtt.
Csokimáz: 20 dkg étcsoki, 2-3 ek olaj (én a csokinak, olajnak csak a felét használom és az is elég, ez függ attól is hogy mekkora a tortaforma)
Gőz felett felolvasztom, majd a tetejére kenem.
ld. fent
liszt= zabliszt, tk liszt, magliszt...
cukorhelyettesítő tetszés szerint
A túrót és a tejszínt botmixerrel jól kikeverjük, 5 evőkanál cukorral, citromlével, mazsolával ízesítjük. A zselatint 1 dl vízben felforralva feloldjuk, amikor langyosra hűlt, a tú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát megmossuk, kimagozzuk és negyedekre vágjuk, majd a negyedeket bevagdossuk. A sütőformát kikenjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A lisztet az expressz élesztővel elk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémhez a sárgabarackot beáztatjuk a vízbe. Félretesszük. A tésztához a tojást kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A verést tovább folytatva egyesével hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtojások sárgáit habosra keverjük a cukorral, felöntjük a forró tejjel, és sűrűre főzzük forrpontig, mert összecsomósodhat. (Legjobb gőz fölött.) Levesszük, s ha a kihűlt, belekever...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű