1 l joghurt,
12 ek kristálycukor,
1 cs zselatin,
3 dl tejszín,
1 cs gyümölcsízű zselépor
60 dkg gyümölcs ribizli, vagy meggy minél savanyúbb
A joghurtot a cukorral fölmelegítjük, de nem nagyon, nehogy túró legyen belőle. A zselatint kevés meleg vízben feloldjuk és vízre tesszük hűlni. A tejszínhabot kemény habbá verjük és a kihűlt joghurthoz keverjük. A piskóta köré tortakarikát pattintunk, megszórjuk gyümölccsel, rákenünk egy réteg joghurtkrémet, majd újra gyümölcs és joghurtkrém, amíg el nem fogy. A tetejére a megmaradt zselét ráöntjük. Legalább 4-5 órára a hűtőbe tesszük. Nem fontos díszíteni.
A tojások sárgáját habosra keverem a porcukorral. A fehérjét kemény habbá verem. a lisztbe elkeverem a sütőport. A kikevert tojássárgához adom a sütőporos lisztet és a felvert habo...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA kekszet zacskóba tesszük és sodrófával összetörjük. A vaja felolvasztjuk, majd amikor már kissé kihűlt, elkeverjük a keksszel. Amikor a massza már egységes, kibéleljük vele a tor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a piskótát. A sütése: 150-180 fokra előmelegített sütőben Kb. 40-50 percig. A mazsolát forró vízzel kell felengedni, hogy megszívja magát, és egy kis rumaromát is tegy...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. A krémhez a zselatint 1,5 dl vízben kikeverjük és felmelegítjük. A joghurtot picit meglangyosítjuk a mikróban, és a zselat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű