1 l joghurt,
12 ek kristálycukor,
1 cs zselatin,
3 dl tejszín,
1 cs gyümölcsízű zselépor
60 dkg gyümölcs ribizli, vagy meggy minél savanyúbb
A joghurtot a cukorral fölmelegítjük, de nem nagyon, nehogy túró legyen belőle. A zselatint kevés meleg vízben feloldjuk és vízre tesszük hűlni. A tejszínhabot kemény habbá verjük és a kihűlt joghurthoz keverjük. A piskóta köré tortakarikát pattintunk, megszórjuk gyümölccsel, rákenünk egy réteg joghurtkrémet, majd újra gyümölcs és joghurtkrém, amíg el nem fogy. A tetejére a megmaradt zselét ráöntjük. Legalább 4-5 órára a hűtőbe tesszük. Nem fontos díszíteni.
Először kezdjük a tortával, amit érdemes tálalás előtti nap elkészíteni, mert akkor a legjobb, ha egy éjszakát áll a hűtőbe. A kekszet daráljuk le vagy robotgéppel daraboljuk mor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A két tojás fehérjéből kemény habot verünk, és először 10 dkg kristálycukrot, majd a tojások sárgáját egyenként beledolgozzuk. 2. 10 dkg réteslisztet és 5 dkg olvasztott vaj...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz