-6 tojás sárga
-18 evőkanál cukor
-500 ml tej
-500 ml tejszínhab
-300 ml tejszínhab díszítéshez
-2 csomag habfixáló
-4 kis csomag zselatin
-30- 35 db babapiskóta
- 1,5 kg eper
A tojássárgákat a tejet és a cukrot felfőzzük,a zselatint kevés tejjel gőz fölött felolvasztjuk.
Mikor mindkettő langyos össze vegyítjük.
-Felverem a tejszínhabot a habfixáóval és óvatosan belekavarom a fenti krémbe.l
Egy 3 l tálat kibélelek fóliával körberakom eperrel ezután belerétegelem a piskótát a tejszinhabos masszát és epret addig mig elfogy .A tetejére piskóta kerül,hüttőszekrényben teszem mig megdermed.Egy tortástálra borÍtom leveszem róla a fóliát és tejszÍnhabbal bevonom Eperrel diszÍtem
A 2 db piskótát megsütöm és amikor kihúlt félbevágom. Így lesz 4 rétegú a torta. Főzött csokikrém A tojást, cukrot, kakaóport, gőz felett addig keverem amíg besűrűsödik. Ezután...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: KönnyűA lisztet a sóval és a vajjal gyorsan összegyúrjuk, a vízzel is eldolgozzuk, s a tésztát 2 órára hűtőbe tesszük. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a reszelt cit...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskóta készítése: A piskótához az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral. Apránként belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, és összeforgatjuk. A masszát egy sütőpapírr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű