Kekszalap:
- 25 dkg darált keksz
- 10 dkg puha vaj
- 2 ek nutella
- 3 ek pirított összetört törkmogyoró
Krémhez:
- 500 g sajtkrém vagy mascarpone
- 40 dkg nutella
- 3 dl hideg, magas zsírtartalmú tejszín
- 10dkg porcukor
Tetejére:
5 dkg pirított tört törökmogyoró
A mogyorót egy tálban jól összekeverjük az olvasztott vajjal és a 2 ek nutellával. A keveréket belenyomkodjuk egy torta formába. (legjobb a csatos torta forma) A kekszes alapot hűtőbe tesszük míg elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük. A sajtkrémet/mascarponét, a cukrot és a nutellát robotgéppel alaposan elkeverjük. Rákenjük a krémet a kekszalapra, majd megszórjuk a pirított mogyoróval, és minimum 4 órára hűtőbe tesszük.
Habbá verjük a tojások fehérjét, hozzáadjuk a sárgáját és tovább verjük. Belekeverjük a cukrot, lisztet és a megolvasztott,langyos margarint. Kizsírozott formába öntjük.180 fok k...
Elkészítési idő:A tojásokat, az átszitált kakaóport és a cukrot egy fém keverőtálba tesszük és hidegen csomómentesre keverjük. A keveréshez legjobb, ha kézi habverőt használunk, azzal könnyen elos...
Elkészítési idő:A három csomag pudingot megfőzzük a tejjel és a cukorral. Az epret darabokra vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. Elkészítés:Egy tortaformába vagy magasabb falú tepsibe rétegez...
Elkészítési idő: