menu

Családireceptkönyv.hu

Eper torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


ropogós rész
75 g cukrozatlan kókuszreszelék
50 g makadámdió vagy egyéb, általad kedvelt mag
50 g olvasztott vaj
10 g aszalt áfonya
édesítőszer, ízlés szerint (pl. 5-10 csepp folyékony stevia)
½ teáskanál fahéj

a krémhez:
200 g teljes zsírtartalmú krémsajt
120 ml teljes zsírtartalmú tejszín kemény habbá verve
120 ml tejföl, tejszín vagy natúr joghurt
½ teáskanál vaníliakivonat
20 g eper
4 zselatin lap
80 g édesítőszer
10-15 csepp folyékony stevia

Elkészítés:


Robotgépben dolgozd össze a roppanós réteg hozzávalóit. Ha igazán ropogósra szeretnéd, akkor legjobb, ha az áfonyát megsütöd, és őrölve adod a keverékhez, de friss áfonyával is nagyon finom a desszert. Amennyiben nem érzed elég roppanósnak a réteget, adj még hozzá kókuszreszeléket.
Egy-egy pohár vagy desszertforma aljára nyomkodd a tésztát helyettesítő keveréket. 12 részre porciózd, mert ennyi adagot tudsz a hozzávalókból készíteni.
A zselatin kivételével keverd össze a krém alapanyagait. Dolgozd krémesre, csomómentesre.
A zselatin lapokat kis vízzel locsold meg, önts hozzá ¼ csésze felforralt vizet, keverd össze, míg a zselatin megpuhul.
A lecsöpögtetett zselatint alaposan keverd össze az édes, sajtos krémmel.
A krémet oszd kétfelé. Egyik felét egyenlő adagokba osztva halmozd a kókuszos-ropogós rétegekre.
A krém másik felét keverd össze a zúzott eperrel, de friss eper helyett még jobb, ha előzőleg megsütött, majd porrá őrölt epret használsz.
Öntsd az epres krémet a natúr-sajtos krémrétegek tetejére, majd tedd hűtőbe a desszerteket legalább 2-3 órára, míg megdermednek.
Ha porrá őrölt, szárított gyümölcsöket használtál, akkor a desszertek süteményként, a formákból kiemelve, villával fogyaszthatók. Ha friss gyümölcsöt használtál, elképzelhető, hogy kissé rezgőbb, krémesebb lesz a végeredmény, így pohárdesszertként lehet majd tökéletes választás.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Krémes barackos szelet
Krémes barackos szelet

1. Az egész tojásokat a cukorral, vaníliával habosra kavarjuk, hozzáadunk 2 ek lisztet, majd a puha vajat. 2. Amikor szép sima a massza, belekavarjuk a többi lisztet, sütőport,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zebra torta
Zebra torta

A tojásfehérjéket habbá verjük, majd félretesszük. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, utána hozzáadjuk a vizet, és az olajat. A sütőporral elkevert lisztet apránként...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: maria
Oreo  keksz torta
Oreo keksz torta

Elso lepes a teszta elkeszitese. 5 tojas feherjet felverjuk habnak de nem teljesen majd hozza adjuk a 15 dkg cukrot, es 2kanal vizet ,majd a kemenyre felvert habba bele keve...

Elkészítési idő: 40perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alíz
Citromos fehércsokis máktorta
Citromos fehércsokis máktorta

A tésztához a vajat habosra keverjük a cukorral, egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat, majd a tejet. A mákot, sót, lisztet sütőport összekeverjük. A tojásfehérjéket habbá verjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk