Családireceptkönyv.hu

Eper torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


ropogós rész
75 g cukrozatlan kókuszreszelék
50 g makadámdió vagy egyéb, általad kedvelt mag
50 g olvasztott vaj
10 g aszalt áfonya
édesítőszer, ízlés szerint (pl. 5-10 csepp folyékony stevia)
½ teáskanál fahéj

a krémhez:
200 g teljes zsírtartalmú krémsajt
120 ml teljes zsírtartalmú tejszín kemény habbá verve
120 ml tejföl, tejszín vagy natúr joghurt
½ teáskanál vaníliakivonat
20 g eper
4 zselatin lap
80 g édesítőszer
10-15 csepp folyékony stevia

Elkészítés:


Robotgépben dolgozd össze a roppanós réteg hozzávalóit. Ha igazán ropogósra szeretnéd, akkor legjobb, ha az áfonyát megsütöd, és őrölve adod a keverékhez, de friss áfonyával is nagyon finom a desszert. Amennyiben nem érzed elég roppanósnak a réteget, adj még hozzá kókuszreszeléket.
Egy-egy pohár vagy desszertforma aljára nyomkodd a tésztát helyettesítő keveréket. 12 részre porciózd, mert ennyi adagot tudsz a hozzávalókból készíteni.
A zselatin kivételével keverd össze a krém alapanyagait. Dolgozd krémesre, csomómentesre.
A zselatin lapokat kis vízzel locsold meg, önts hozzá ¼ csésze felforralt vizet, keverd össze, míg a zselatin megpuhul.
A lecsöpögtetett zselatint alaposan keverd össze az édes, sajtos krémmel.
A krémet oszd kétfelé. Egyik felét egyenlő adagokba osztva halmozd a kókuszos-ropogós rétegekre.
A krém másik felét keverd össze a zúzott eperrel, de friss eper helyett még jobb, ha előzőleg megsütött, majd porrá őrölt epret használsz.
Öntsd az epres krémet a natúr-sajtos krémrétegek tetejére, majd tedd hűtőbe a desszerteket legalább 2-3 órára, míg megdermednek.
Ha porrá őrölt, szárított gyümölcsöket használtál, akkor a desszertek süteményként, a formákból kiemelve, villával fogyaszthatók. Ha friss gyümölcsöt használtál, elképzelhető, hogy kissé rezgőbb, krémesebb lesz a végeredmény, így pohárdesszertként lehet majd tökéletes választás.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Karamellás sajttorta (cukor liszt nélkül)
Karamellás sajttorta (cukor liszt nélkül)

Elkészítjük az alapot... a zabkekszet összekeverjük az olvaszott vajjal. 26cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt teszünk elegyengetjük, 1 óra hűtőben. Krém hozzávalóit (tojás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Mogyorós karamella torta
Mogyorós karamella torta

A piskótábol 4 lap kell,hogy legyen melyet meglocsolunk kis tej+1 kanál rum aroma keverékével.A krémhez felmelegíteni 1,5 dl tejet és ráönteni a karamellás cukorra,majd lassú tűzné...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Svéd mandulatorta
Svéd mandulatorta

Tészta: 1. A mandula pelyhet durvára törjük, majd összekeverjük a mandulaliszttel és a kakaóporral. 2. A tojásfehérjéket felverjük a cukorral, majd szépen összeforgatjuk a száraz...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Egérlányka- formatorta-rumos dió
Egérlányka- formatorta-rumos dió

A piskótákat készítjük el először Ha megtöltöttük,burkolás előtt vajas krémmel kenjük Faragjuk

Elkészítési idő: min 10 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk