220 g búzaliszt (BL55)
1 csapott teáskanál sütőpor
0.5 mokkáskanál szegfűszeg (őrölt)
0.5 mokkáskanál szerecsendió (őrölt)
1 teáskanál fahéj (őrölt)
1 csipet só
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
100 g barna cukor (por, vagy finom szemcséjű)
130 g kristálycukor
250 g sütőtök püré
110 ml olívaolaj
0.5 db narancs leve
60 g étcsokoládé (45-59%-os)
A lisztet egy tálba mérjük, hozzáadjuk a sütőport, sót, fahéjat, szegfűszeget, szerecsendiót, és az apróra vágott csokoládét. Összekeverjük.
A tojásokat összekeverjük a kristály, és a barna cukorral.
Hozzáadjuk a sütőtökpürét a tojásos cukros részhez és átkeverjük.
Hozzáöntjük az olívaolajat, és a fél narancs kifacsart levét. Átkeverjük ismét a masszát.
Összekeverjük a fűszeres lisztes illetve a sütőtökös részeket, és a masszát egy sütőpapírral bélelt püspökkenyérformába öntjük.
175 C-os sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük a sütit.
Felszeletelve tálaljuk a csokis-sütőtökös piskótát.
A gesztenyemasszát kiolvasztjuk. A tej nagy részét egy lábosba öntjük és feltesszük melegedni. kb. 1 dl hideg tejben elkeverjük az étkezési keményítőt és a cukrot. A többi tejhez...
Elkészítési idő:Kivajazom az edényt, belemér marshmallow mikroba átkevergetve nem kell sok idő, folyós legyen keverhető beleteszem vanília. Citromlé, só majd adagolom a porcukrot, amit előtte áts...
Elkészítési idő:Egy nagyobb fazékba 2 dl vizet öntünk, és hozzáadjuk a zsírt és a sót. Ha a zsír elolvadt, és forr a víz, hozzáadjuk a lisztet és jól elkeverjük. Ha összeállt, levesszük a tűzről...
Elkészítési idő: