Tészta: 25 dkg liszt, 12 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 1 tojás, 1 teásk. sütőpor, csipet só
Krém: 75 dkg túró, 4 dl tejföl, 2 tojás, 20 dkg porcukor, 1,5 dl olaj, 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős), fél citrom leve, 2 ek. kakaópor
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy 26 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kinyújtjuk 5-6 cm-rel nagyobbra, mint a tortaforma. A tésztát a formába terítjük úgy, hogy pereme is legyen.
A túrót a tejföllel botmixer segítségével pürésítjük. Hozzákeverjük a tojásokat, 15 dkg cukrot, a pudingport a citromlét és az olajat. Kétfelé vesszük a masszát. Egyik felébe keverjük a kakaóport és a maradék 5 dkg cukrot.
Elkezdjük a rétegezést: 2 ek.(vagy kisebb szószos kanállal) kakaós masszát öntünk a formában lévő tészta közepére, majd 2 ek. fehéret a barna massza közepére. Majd megint kakaós és arra a fehér következik. Mindig csak a másik tészta közepére öntsük és ne kenjük szét, majd magától fog elterülni. Ezt addig folytatjuk, míg el nem fogynak a hozzávalók. Kb. 1,5 órán keresztül sütjük. Közben persze többször ellenőrizzük tűpróbával, mivel minden sütő más, eltérhet a sütési idő.
A formában hagyjuk kihűlni.
A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk és fokozatosan hozzáadjuk a tojássárgáját is. Lassan hozzáadjuk a vizet, az olajat és a száraz alapanyagokat is. Legyünk óvatosa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskóta A tojást,vízet,cukrot 1/2 óráig összeverjük. Utána az összes hozzávalót összekeverjük és kisütjük. Félbe vágjuk. Teteje A joghurtott,zselatint,v.cukrot,cukrot ös...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA torta készítését megelőző este a mazsolát a rumba áztatjuk. Másnap kihabosítjuk a vajat, hozzákeverjük az áttört gesztenyét és a mazsolát a rummal együtt. A tortaformába rakunk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot kikavarjuk a tojássárgákkal és az olajjal. Hozzáadjuk az apróra reszelt sárgarépát, a vaníliás cukrot és a sütőporos lisztet. Alaposan összekavarjuk. Kis fahéjjal vagy...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű