Tészta: 25 dkg liszt, 12 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 1 tojás, 1 teásk. sütőpor, csipet só
Krém: 75 dkg túró, 4 dl tejföl, 2 tojás, 20 dkg porcukor, 1,5 dl olaj, 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős), fél citrom leve, 2 ek. kakaópor
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy 26 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kinyújtjuk 5-6 cm-rel nagyobbra, mint a tortaforma. A tésztát a formába terítjük úgy, hogy pereme is legyen.
A túrót a tejföllel botmixer segítségével pürésítjük. Hozzákeverjük a tojásokat, 15 dkg cukrot, a pudingport a citromlét és az olajat. Kétfelé vesszük a masszát. Egyik felébe keverjük a kakaóport és a maradék 5 dkg cukrot.
Elkezdjük a rétegezést: 2 ek.(vagy kisebb szószos kanállal) kakaós masszát öntünk a formában lévő tészta közepére, majd 2 ek. fehéret a barna massza közepére. Majd megint kakaós és arra a fehér következik. Mindig csak a másik tészta közepére öntsük és ne kenjük szét, majd magától fog elterülni. Ezt addig folytatjuk, míg el nem fogynak a hozzávalók. Kb. 1,5 órán keresztül sütjük. Közben persze többször ellenőrizzük tűpróbával, mivel minden sütő más, eltérhet a sütési idő.
A formában hagyjuk kihűlni.
1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Egy 18 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Az oldalátkívülről, pedig alufóliával körbe tekerjük, hogy sütés közbe a víz be ne szivárogjon...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA piskótához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd apránként hozzáadjuk a keményre felvert tojások habját. Már csak fakanállal óvatosan beleforgatjuk a sütőporos lisztet....
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: 165 fokra előmelegítjük a sütőt és kivajazunk egy 20×20 cm-es formát. A lisztet keverjük el a kakaóporral. A tojások fehérjéit verjük kemény habbá. A vajat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsük össze a külső tésztához vett hozzávalókat. Az élesztőt futtassuk fel langyos tejben a cukorral, a vajat enyhén lágyítsuk meg. A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, de ne...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz