menu

Családireceptkönyv.hu

Brownie torta fehér csoki ganache-zsal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


24 cm átmérőjű tortaformához:

17 dkg cukor cukor
fél dl habtejszín
10 dkg fehér csokoládé
17 dkg búzaliszt
1 evőkanál házi vagy 1 tasak bolti vaníliás cukor
17 dkg étcsokoládé
17 dkg vaj
3 db tojás
1 csipet só
10 dkg eper

Elkészítés:


A vajat a csokival megolvasztjuk. Ehhez használhatjuk a mikrohullámú sütőt, vagy egy kis edényben is olvaszthatjuk, de akkor folyamatosan kevergetnünk kell. Ha kész, hagyjuk hűlni, és addig összeállítjuk a tészta alapját.

A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük egy robotgép segítségével.

A tojásos masszához keverjük a langyosra hűlt, folyós csokit, majd a lisztet és a csipet sót. Nem kell sokáig keverni, csak amíg elkeverednek a hozzávalók. A masszát egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. Szépen egyengessük el a tetejét, hogy ne púposodjon fel sütés közben. A brownie tortát 180 fokon 25-30 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. (Akár előző nap is elkészíthetjük.)

Elkészítjük a ganache-t is: a cél az, hogy a csokiganache enyhén megszilárduljon a torta tetején, de még vágható maradjon. A csokoládét apró kockákra vágjuk, és egy tálba tesszük. A tejszínt egy edényben feltesszük a tűzre, de amint forrni kezdene, levesszük, és a csokoládéra öntjük. Egy spatulával kevergetjük, amíg fényes, homogén krémet nem kapunk. Fél órára hűtőbe tesszük.

Amikor a fehér csoki ganache elérte a kellő állagot a hűtőben, a krémet a torta tetejére kenjük. Lehet, hogy egy picit lefolyik a torta oldalán, ezért ezt a műveletet már a tortatálon, tálaló tányéron végezzük el.

Az epreket megmossuk, papírtörlővel megszárítjuk, majd elhelyezzük a torta közepén.

TIPP: Tovább csinosíthatjuk a tortát, ha az epreket is csokiba mártjuk, vegyesen ét- és fehér csokoládéba.

Brownie torta fehér csoki ganache-zsal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Almás-diós fahéjas gyors torta
Almás-diós fahéjas gyors torta

Töltelék előkészítése: Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk, a cukorral és fahéjjal összekeverjük. Tészta készítése: A vajat a cukorral és a v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Trópusi gyümölcstorta
Trópusi gyümölcstorta

A piskótához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd apránként hozzáadjuk a keményre felvert tojások habját. Már csak fakanállal óvatosan beleforgatjuk a sütőporos lisztet....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Csodálatos gesztenyés torta (sütés nélkül)
Csodálatos gesztenyés torta (sütés nélkül)

A gesztenyét, kekszet, cukrot, rumot a tejjel összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma (26 cm-es) aljába nyomkodjuk. A pudingokat a cukorral, tejben sűrűre főzzük. Ha langyosra hű...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
TEJSZÍNES CSOKIS VANÍLIAKRÉMES TORTA..
TEJSZÍNES CSOKIS VANÍLIAKRÉMES TORTA..

TÉSZTA... a tojásokat ketté vesszük és a sárgákat a cukorral jól kikeverjük...a lisztet összekeverjük a sütőporral..A fehérjét kemény habbá verjük..a sárgához hozzáadjuk a lisztet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk