menu

Családireceptkönyv.hu

Francia almatorta Hugié


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:
30 dkg liszt
15 dkg vaj, vagy Rama
6 dkg cukor
csipet só
A töltelékhez:
6 nagy alma
20 dkg sárgabaracklekvár
1-2 mokkáskanál citromlé

Elkészítés:


A tésztához egy közepes méretű tálban a lisztet, a puha vajat, a cukrot,
egy csipet sót összegyúrunk 2 evőkanál hideg vízzel. Ha szükséges,
kávéskanalanként adunk hozzá még vizet.
A tésztával kibéleljük a gyümölcstortaformát, és a hűtőszekrénybe tesszük.

A töltelékhez meghámozunk, kimagozunk 3 almát, darabokra vágjuk,
és puhára főzzük a 4 kiskanál vízzel hígított lekvár felében.
Az almás főzetet simára turmixoljuk, majd egy közepes méretű teflonlábosban
gyakran kevergetve fedő nélkül addig főzzük, amíg egészen besűrűsödik.
A maradék 3 almát meghámozzuk, négy cikkre vágjuk, és kiemeljük a magházát,
majd szép, egyforma vékony szeletekre vágjuk. Meglocsoljuk a citromlével.
A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Az almapürét egy evőkanál
hátlapjával a tésztán elkenjük, az almaszeleteket elrendezzük rajta, majd az
előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. A maradék lekvárt felforrósítjuk,
elkenjük a torta tetején, hagyjuk kihűlni. A formából kivesszük, szeletelve tálaljuk.

Francia almatorta Hugié

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Epertorta
Epertorta

1. A krémje a legegyszerűbb vanília krém: 5 evőkanál lisztet 5 dl-el tejjel sűrűre főzök, majd kihűtök. 2. 25 dkg Rámát 25 dkg cukorral, 1 vaníliás cukorral habosra keverek, +...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Norita
Karamelkrémes torta
Karamelkrémes torta

diós-kakaós tortalaphoz: A tojásfehérjét 6 dkg cukorral kemény habbá verjük. A vajat a maradék cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a diót, lisztet, vaníliás cukrot, kakaópo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
GESZTENYÉS VANÍLIÁS MASCAPRONÁS KRÉM
GESZTENYÉS VANÍLIÁS MASCAPRONÁS KRÉM

Elkeverjük a pudingport 3 ek cukorral és 3,5 dl tejjel. Ezt a keveréket sűrűre főzzük. A gesztenyemasszát átnyomjuk pl. krumplinyomón, és elkeverjük a porcukorral. Mehet hozzá a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Stefánia torta – nagyon finom, és nem bonyolult elké
Stefánia torta – nagyon finom, és nem bonyolult elké

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzávegyítjük a porcukrot és a sütőport, majd a tejjel és a tojással meggyúrjuk. 6 kis cipóra osztjuk. A cipókat egyenként hosszú rúd alakr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk