Családireceptkönyv.hu

Epertorta Farkas Vilmos tanfolyamán


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 12-14 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Piskóta
8 tojás kettéválasztva
50 g porcukor
160 g vaj
210 g cukor
200 g liszt
160 g fehér csokoládé olvasztva

Eperkrém

600 g eper
600 ml állati tejszín
600 g fehér csokoládé

Elkészítés:


Elkészítés
A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd néhány gyors mozdulattal belekeverjük a tojás sárgáját, és az olvasztott csokoládét. A tojás fehérjéből és a kristálycukorból nem túl kemény habot verünk, majd óvatosan elkeverjük a vajas résszel és lazán belekeverjük a lisztet.

160 C-fokos előmelegített sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük

.Elkészítés:
A tejszínt forraljuk fel.
Keverjük simára benne a fehér csokoládét.
Turmixszoljuk bele az epret.
A krémet le kell hűtenünk minimum 9 C-fokosra, ezért érdemes felhasználás előtt egy éjszakával lefőznünk és hűtőben pihentetnünk. A lehűtött krémet óvatosan habosítsuk ki, de vigyázzunk, mert ha túl gyorsan keverjük, akkor ki fog csapódni és már nem tudjuk helyrehozni.

A kihűlt piskótát vágjuk háromfelé és töltsük be az eperkrémmel. Ízlés szerint díszítsük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tipp:
-A fehér csokoládét ne melegítsük túl forróra, mert megolvasztja a vajas részt.
-A fehér csokoládét csak azután keverjük bele a sárgájás részbe, ha már felvertük a fehérjét. Ellenkező esetben megköthet a sárgájában, mire felverjük a fehérjét.

Epertorta Farkas Vilmos tanfolyamán

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
4 tojásos tortalap Eta módra
4 tojásos tortalap Eta módra

A tojásokat szét választom, fehérjét kezdem verni csipet sóval majd folyamatosa adom hozzá a kristálycukrot, jó kemény habbá verem majd hozzá keverem a tojások sárgaját, étolajat s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Tejszínes-barackos-joghurtos
Tejszínes-barackos-joghurtos

6 egész +2tojásfehérjéből piskóta, kettévágva, közte könnyed joghurtos krém, őszibarackkal turbózva. Krém: 5dl habtejszín porcukorral és vaniliás cukorral felverve, 3×150ml bara...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diókrémes torta
Diókrémes torta

Kevés tejjel a keményítőt elkeverjük. A többi tejet feltesszük forrni a cukorral.Mikor felforrt,levesszük a tűzhelyről és beleöntjük a keményítős tejet.Hozzákeverjük a diót,vaníli...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Angéla
Túró Rudi torta
Túró Rudi torta

II. A tésztához • 8 dkg finomliszt • 8 dkg cukor • 1 csomag sütőpor • 1 dkg cukrozatlan kakaópor • 2 db tojás • III. A krémhez • 20 dkg porcukor • 2 csomag vaníliás cukor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk