Családireceptkönyv.hu

Epertorta Farkas Vilmos tanfolyamán


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 12-14 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Piskóta
8 tojás kettéválasztva
50 g porcukor
160 g vaj
210 g cukor
200 g liszt
160 g fehér csokoládé olvasztva

Eperkrém

600 g eper
600 ml állati tejszín
600 g fehér csokoládé

Elkészítés:


Elkészítés
A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd néhány gyors mozdulattal belekeverjük a tojás sárgáját, és az olvasztott csokoládét. A tojás fehérjéből és a kristálycukorból nem túl kemény habot verünk, majd óvatosan elkeverjük a vajas résszel és lazán belekeverjük a lisztet.

160 C-fokos előmelegített sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük

.Elkészítés:
A tejszínt forraljuk fel.
Keverjük simára benne a fehér csokoládét.
Turmixszoljuk bele az epret.
A krémet le kell hűtenünk minimum 9 C-fokosra, ezért érdemes felhasználás előtt egy éjszakával lefőznünk és hűtőben pihentetnünk. A lehűtött krémet óvatosan habosítsuk ki, de vigyázzunk, mert ha túl gyorsan keverjük, akkor ki fog csapódni és már nem tudjuk helyrehozni.

A kihűlt piskótát vágjuk háromfelé és töltsük be az eperkrémmel. Ízlés szerint díszítsük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tipp:
-A fehér csokoládét ne melegítsük túl forróra, mert megolvasztja a vajas részt.
-A fehér csokoládét csak azután keverjük bele a sárgájás részbe, ha már felvertük a fehérjét. Ellenkező esetben megköthet a sárgájában, mire felverjük a fehérjét.

Epertorta Farkas Vilmos tanfolyamán

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Alexandra
Habkönnyű japán sajttorta
Habkönnyű japán sajttorta

Tortaforma aljába sütőpapír kívülről alufóliába csomagoljuk. Krémsajtot tálba simára keverjük, tojás sárgáját felhabosítjuk. Külön tálba lisztet, keményítőt összekeverünk. Majd a...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Georgina
Feketeerdő torta 1.
Feketeerdő torta 1.

Piskótát sütünk: A 6 tojás sárgáját felverjük a 3 ek vízzel és 4 ek cukorral. A 6 tojás fehérjét kemény habbá verjük 1 csipet sóval, v cukorral és a 4 ek cukorral. 1 tálba te...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Zebra torta
Zebra torta

Liszt és vaj a kapcsos tortaforma kivajazásához. 1. A margarint, a cukrot és a vaníliás cukrot keverőgéppel habosra keverem hozzáadom a rumot és jól elkeverem vele. 2....

Elkészítési idő: 1 óra 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Ferrero torta
Avatar Zsuzsa Kedvelnék
Ferrero torta

A tojasokat a cukorral verd fel addig, míg haromszorosara no, habos es vilagos. Szitald at a lisztet, kakaot es a sutoport es keverd ossze a daralt mogyoroval. Aprnkent, 3 reszl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk