LÚDLÁB TORTA
2012.12.24. - Szerző Web Cukrászda
megosztása20
Nyomtatás • PDF • E-mail
Lúdláb torta
Tészta:
1 evőkanál kakaópor
3 evőkanál liszt
3 evőkanál cukor
3 tojás
1 kávéskanál sütőpor
Párizsi krém:
15 dkg jó minőségű étcsokoládé
25 dkg vaj
2 evőkanál natúr kakaópor
2 evőkanál kristálycukor
2 dl habtejszín
ízlés szerint rum
30-40 dkg meggybefőtt
Díszítés:
meggyszemek
1 tábla tortabevonó csokoládé
Forrás: http://webcukraszda.hu/ludlab-torta/
A tésztához a tojások fehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, kemény habot készítünk, egyenként adjuk hozzá a tojások sárgáját, majd lazán beleforgatjuk a sütőporos, kakaós, szitált lisztet. Egy tortaforma aljára papírt szabunk, és a masszát belesimítjuk. Előmelegített sütőben, 180°C-on kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a tejszínt folyamatosan kavargatva elkezdjük melegíteni, közben a kakaóport egy kis meleg tejszínnel csomómentesre kikeverjük. Amikor a tejszín már elég forró (de nem forr!), levesszük a tűzről és hozzáadjuk a kikavart kakaót, az összetört csokoládét, a cukrot és a vaj egyharmadát, hogy minden felolvadjon benne. Amikor a krém már csak langyos, akkor a vaj megmaradt részét habosra kikavarjuk, és azt is hozzáadjuk a krémhez. Ízlés szerint rummal ízesítjük. Hűtőben készre hűtjük, majd a kihűlés után jól kihabosítjuk.
A krém felét a piskóta tetejére kenjük, magozott meggyszemeket nyomkodunk bele, majd a másik rész krémmel lefedjük. Kis időre hűtőbe tesszük, hogy a krém kissé visszadermedjen, majd olvasztott csokival leöntjük. A tetejét is lehet krémmel, meggyszemekkel díszíteni.
Forrás: http://webcukraszda.hu/ludlab-torta/
A hozzávalókat folyamatos kavargatás mellett felfőzzük, majd levesszük a tűzről, de nem hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor még langyos, belekeverünk 3 evőkanál olajat + pár csepp ece...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA Túró Rudi tortához az egész tojásokat jó habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a kakaót is. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd hozzászitá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tortalaphoz a babapiskótát szétmorzsoljuk, hozzáadjuk a felolvasztott margarint, és a kakaóport. Jól összekeverjük. Ha a tészta túl száraz lenne, annyi tejet adunk hozzá, amennyi...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes5 dl tejjel, 2 narancs reszelt héjával, 1,5 dl jaffa szörppel (vagy a narancsok levével), 2 tojás sárgájával, 20 dkg cukorral, 1 zacskó vanília pudingporral sűrű krémet főzök. Kev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű