Hozzávalók 28 cm-es tortaformához 7-8 főre
Tésztához:
7 db tojásfehérje
7 ek kristálycukor
10 dkg mák (nem őrölt)
7 dkg kókusz
1 kk szódabikarbóna
2 ek finomliszt
Vaníliás krémhez:
7 db tojássárgája
6 ek finomliszt
15 dkg cukor
8 dl tej
20 dkg vaj (margarin)
Kekszréteghez:
25 dkg kakaós omlós keksz
Tejszínes réteghez:
4 dl habtejszín
2 cs habfixáló
Tetejére:
5 dkg csokidara
Először a tésztát készítjük el: egy mély tálban a tojásfehérjéket robotgéppel elkezdjük felverni. Amikor majdnem kész, akkor több adagban hozzáadjuk a cukrot és teljesen keményre verjük. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, majd a habhoz adjuk a mákkal és a kókusszal együtt. (Szintén nem egyszerre öntjük bele, hanem több adagban, keverőlapáttal, óvatosan keverjük a tojáshabhoz.)
A tortaformát sütőpapírral kibéleljük és a tésztát egyenletesen elsimítjuk benne.
Majd 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. (Nem kell túl sok idő, kb. 15-20 perc.) Még langyosan levesszük róla a sütőpapírt, hűlni hagyjuk.
Ez idő alatt elkészítjük a krémet: a tojások sárgáját egy lábasban simára keverjük a liszttel, a cukorral és a tejjel. Ezután folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Félretesszük és hűlni hagyjuk. Amikor már csak langyos, belekeverjük a vajat vagy margarint.
Ezután jöhet a torta összeállítása: a vaníliás krémet rákenjük a mákos, kókuszos tésztára, majd szépen körberakjuk a kakaós keksszel teljesen beborítva a torta tetejét.
Állni hagyjuk kevés ideig. A hideg tejszínt elkezdjük felverni, amikor már közepesen jó az állaga, akkor hozzáadjuk a habfixálókat is, ezzel még tovább verjük a habot. Így már biztosan sikerül jó kemény tejszínhabot kapni! Ha kész, rákenjük a tortánk tetejére. Néhány órát célszerű a hűtőben pihentetni. Fogyasztás előtt csokidarával megszórva kínáljuk.
A mascarpone sajtot a habbá vert habtejszínnel eldolgozzuk. Az eldolgozott masszát két egyenlő részre osztjuk. Az egyikbe belekeverjük a karamellás sűrített tejet, a másikba a kl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűIgazából a rizs köretnek készült, és a hűtőben volt pár napja. Gondoltam, csinálok belőle tortát...szóval vízben főtt, csak leöntöttem a frissen főzött kókusztejjel, belekevertem a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a 9 tojás sárgáját jól kikeverjük a 30 dkg cukorral, majd hozzáadjuk a 3 ek kakaóport, a késhegynyi szódabikarbónával elkevert réteslisztet, majd a tojások fehérj...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű