4 tojásból készült sárga piskótalap
3 tojásból készült kakaós piskótalap
a krémhez
1 cs. vaníliás pudingpor
2,5 dl tej
2 cs. vaníliás cukor
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
A piskóta elkészítése nálam:
4 tojást és 4 evőkanál kristálycukrot egy keverőtálban együtt habosra verek a kézi mixerrel.
Akkor jó, ha már az ujjunkat beledugva nem cseppen vissza a tálba.
Ezt követően 4 evőkanál lisztet is hozzákeverek a mixerrel, majd egy kb. 24 cm átmérőjű tortakarikába öntöm, melynek előzőleg kikentem és liszteztem az alját.
Előmelegített sütőben 1-2 percig nagyobb hőnél, majd kis hőnél készre sütöm. Tűpróbával ellenőrizni kell, hogy megsült-e!
A kakaós ugyanígy készül, csak ott a liszt felét kakaóporral helyettesítem.
A krémhez megfőzöm a pudingport a tejjel, kihűlésig néha megkeverve félreteszem, közben a vajat a cukorral és a van. cukorral habosra keverem. Ha kihűlt a puding, akkor a két krémet összekeverem, majd egy részét félreteszem a teteje és az oldala kenéséhez és megtöltöm a piskótalapokat.
A sárga piskótát vízszintesen félbevágom és rákenem a krémet, majd a barna piskótát ráteszem és ezt is megkenem a krémmel. A tetejére teszem a sárga piskóta másik felét, majd a krémmel vékonyan bevonom a tetejét és az oldalát.
A teteje, esetleg az oldala tetszés szerint díszíthető, akár tortadarával, akár díszítő cukorral, esetleg kakaóporral.
Ez a torta, a nagy kedvenc, Timi szelet alapján készült.
Melegítsük elő a sütőt 160 ° C (325 ° F). Grease és a vonal az alapja egy 20 cm-es (8 hüvelyk) tapadásmentes springform torta formába tapadásmentes sütőpapírral. Készítsünk másik s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsük elő 180°C-ra. 3 piskótát fogunk készíteni, egy simát, egy kakaósat és egy kicsit a töltelékhez. 4 tojásból elkészítjük a fehér piskótalapot. A 4 tojásfe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat magasfalú, mikrózható edényben összekeverjük, és 6 percre 750 Watt-ra mikróba tesszük. Megvárjuk míg kihűlik majd 3-részre vágjuk. A lapokat vastagon megkenjük a n...
Elkészítési idő: 30-perc Nehézség: KönnyűA tésztához a tojássárgáját a cukor felével és az olvasztott vajjal habosra keverjük, a fehérjét a maradék cukorral és vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A habot hozzáadjuk a t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű