Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Mascarponés krémtorta csokoládés habbal


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


6 db tojás,
220-230 g cukor,
150 g liszt,
10 g vaníliás cukor,
10 g sütőpor,

A krémhez:

500 g mascarpone,
350 ml habtejszín (30% zsírtartalmú)
80 g porcukor,
erős főtt feketekávé (a belocsoláshoz).

A ganache:

100 ml habtejszín
180 g étcsokoládé
20 g vaj

Elkészítés:


Verjük fel a tojást a cukorral jó habosra, adjuk hozzá az átszitált lisztet, amibe belekevertük a sütőport és a vaníliás cukrot. Kavargassuk, amíg a massza tetején buborékok jelennek meg. Öntsük bele az elkészített tésztát egy papírral kibélelt tortaformába és süssük 170-180 fokon kb. 25 percig. Ha megsült vegyük ki a tortaformából és tegyük egy rácsra hogy kihűljön. Mi egy kicsi tortaformát használtunk ( kb. 20 cm átmérőjűt), elosztottuk a tésztát kettőbe és két piskótát sütöttünk belőle. Mind a kettőt elvágtuk, így 4 darab tortalapunk lett. Ha azt szeretnéd, hogy a sütemény magas legyen, így készítsd el.Verjük fel a habtejszínt a krémhez. A mascarponét keverjük ki a porcukorral és kavarjuk hozzá a tejszínhabot. Használjunk spatulát a krém összekeveréséhez, nagyon habos és selymes krémet kapunk így. Főzzünk egy jó erős kávét és locsoljuk meg a piskótalapokat vele.
Minden lapot kenjünk meg vastagon a krémmel és tegyük őket egymásra.
Genache krém: törjük a csokoládét kisebb kockákra, a tejszínt tegyük egy edénybe és melegítsük fel, de ne főzzük. Öntsük a csokoládéra, keverjük jól össze és tegyünk bele egy darab vajat, azzal is kavarjuk el és hagyjuk hűlni. Tegyük be pár percre a hűtőbe, hogy a krém sűrűsödjön. Vegyük ki a krémet a hűtőből és robotgéppel verjük fel, hogy sűrű és habos legyen. A tortát vegyük ki a formából és vonjuk be vele.
Tejszínhabbal, csokoládéreszelékkel díszíthetjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha azt szeretnénk, hogy egyenes legyen a torta, tegyük kapcsos tortaformába és néhány órán át hagyjuk hűtőben pihenni.

Mascarponés krémtorta csokoládés habbal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Málnás tiramisu torta
Málnás tiramisu torta

1. Elkészítjük a krémet: a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A zselatint feloldjuk a kevés meleg vízben és belekeverjük. A margarin...

Elkészítési idő: kb. 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Születésnapi kenyértorta
Születésnapi kenyértorta

- A kenyeret hosszúkásan 3 egyenlő részre vágjuk. - Minden réteget megtöltünk krémmel - Összeillesztjük őket - Tetejére díszítést teszünk vagy gyertyát - Leültetjük elé a szül...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Málnás csokoládés joghurttorta
Málnás csokoládés joghurttorta

Gőz fölött a vajat és a csokit olvasszuk meg. A tojásokat és a cukrot habverővel verjük fehéredésig. Adjuk hozzá a lisztet, kakaót, sütőport és a vaníliaaromát, majd kavarjuk jól e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Almás morzsás túrótorta
Almás morzsás túrótorta

Az almákat meghámoztam, félbe vágtam, karalábévájóval a magházakat kiszedtem, majd negyedeltem és citromos hideg vízben félretettem. A tortaformát kevés olvasztott vajjal kikentem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk