Családireceptkönyv.hu

Mascarponés krémtorta csokoládés habbal


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


6 db tojás,
220-230 g cukor,
150 g liszt,
10 g vaníliás cukor,
10 g sütőpor,

A krémhez:

500 g mascarpone,
350 ml habtejszín (30% zsírtartalmú)
80 g porcukor,
erős főtt feketekávé (a belocsoláshoz).

A ganache:

100 ml habtejszín
180 g étcsokoládé
20 g vaj

Elkészítés:


Verjük fel a tojást a cukorral jó habosra, adjuk hozzá az átszitált lisztet, amibe belekevertük a sütőport és a vaníliás cukrot. Kavargassuk, amíg a massza tetején buborékok jelennek meg. Öntsük bele az elkészített tésztát egy papírral kibélelt tortaformába és süssük 170-180 fokon kb. 25 percig. Ha megsült vegyük ki a tortaformából és tegyük egy rácsra hogy kihűljön. Mi egy kicsi tortaformát használtunk ( kb. 20 cm átmérőjűt), elosztottuk a tésztát kettőbe és két piskótát sütöttünk belőle. Mind a kettőt elvágtuk, így 4 darab tortalapunk lett. Ha azt szeretnéd, hogy a sütemény magas legyen, így készítsd el.Verjük fel a habtejszínt a krémhez. A mascarponét keverjük ki a porcukorral és kavarjuk hozzá a tejszínhabot. Használjunk spatulát a krém összekeveréséhez, nagyon habos és selymes krémet kapunk így. Főzzünk egy jó erős kávét és locsoljuk meg a piskótalapokat vele.
Minden lapot kenjünk meg vastagon a krémmel és tegyük őket egymásra.
Genache krém: törjük a csokoládét kisebb kockákra, a tejszínt tegyük egy edénybe és melegítsük fel, de ne főzzük. Öntsük a csokoládéra, keverjük jól össze és tegyünk bele egy darab vajat, azzal is kavarjuk el és hagyjuk hűlni. Tegyük be pár percre a hűtőbe, hogy a krém sűrűsödjön. Vegyük ki a krémet a hűtőből és robotgéppel verjük fel, hogy sűrű és habos legyen. A tortát vegyük ki a formából és vonjuk be vele.
Tejszínhabbal, csokoládéreszelékkel díszíthetjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha azt szeretnénk, hogy egyenes legyen a torta, tegyük kapcsos tortaformába és néhány órán át hagyjuk hűtőben pihenni.

Mascarponés krémtorta csokoládés habbal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mákos áfonyatorta
Mákos áfonyatorta

1. A vajat/margarint és a csokoládét összeolvasztjuk (ne legyen meleg). A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tojássárgáját é...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar olajos piskóta
olajos piskóta

A tojások fehérjét felverjük sóval, majd a cukrot hozzá adva kemény habbá verjük. Beletesszük a tojások sárgáját, az olajat és a szódaport, amivel szintén tovább verjük. de csak a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Barackos-krémsajtos túrótorta
Barackos-krémsajtos túrótorta

A tészta alapanyagokat gyúrjuk össze, majd formáljunk ki vele egy piteformát, és tegyük a hűtőbe 30 percig állni. Közben a sajtkrémet, a túrót, a cukrot, a citromhéjat, az aromát é...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mákos almatorta liszt nélkül
Mákos almatorta liszt nélkül

- Az egész tojásokat habosítsd fel, majd add hozzá a többi alapanyagot, jól keverd össze. - Szilikon sütőformában 180 fokon 25-30 perc alatt süsd készre. Egyszerű, laktató és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk