Családireceptkönyv.hu

Vörös bársony torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A piskótához
300 g búzaliszt (BL55)
10 g holland kakaópor
115 g vaj
20 dkg porcukor
1 evőkanál vanília eszencia
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
5 g só
250 ml író
4 evőkanál ételfesték - piros
5 g szódabikarbóna
5 g ételecet (10%-os)
A krémhez
250 g mascarpone
130 g porcukor
1 evőkanál vanília eszencia
400 ml habtejszín (30-32%-os)

Elkészítés:




A liszthez adjuk a kakaóport, alaposan elkeverjük, és átszitáljuk.

A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, tovább keverjük, egyesével hozzáadjuk a tojásokat, ezt is tovább keverjük.

Az íróhoz adjuk a sót, és a színezőt alaposan elkeverjük majd ezt is a vajas masszához öntjük, elkeverjük. (Ha nem sikerül írót venned, azt írják akkor hétharmad joghurt, egyharmad víz keverékével helyettesítheted.)

Hozzáadjuk az átszitált kakaós lisztet, és csomómentesre elkeverjük.

A szódabikarbónát, és az ecetet egy kis tálban elkeverjük (pezsegni fog), majd ezt is a tésztához adjuk, alaposan elkeverjük,

És mehet a vajjal kikent lisztezett tortaformákba. Mivel nekem egy tortaformám van, így a tésztát, hogy tuti egyforma legyen mind a három lap, mérleg segítségével elosztottam, külön kis tálkákban és egymás után sültek meg.

175 C fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük a tortalapokat. (Egy tortalap sül meg 20 perc alatt, persze ha van 3 forma és befér a sütőbe, akkor a 3 sül meg annyi idő alatt.) Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült a közepe is. Ha igen akkor kivesszük rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Ha kihűlt elkészítjük a krémet. A szobahőmérsékletű mascarponét a porcukorral csomómentesre kikeverjük, a tejszínt kemény habbá verjük. (Csak a jól lehűtött tejszínt lehet felverni!) Majd több részletben a mascarponéhoz adjuk, elkeverjük.

Ezzel a krémmel összeállítjuk a tortát. A krémmel a külső részét is bevonjuk.

Végül ahogy szeretnénk, díszítjük. Én az egyik tortalapnak a tetejét levágtam ezt aprító gépben ledaráltam ez ment a tetejére díszítésképp, de lehet belőle az oldalára is tenni, ha valaki szeretné, én ott csak egy habkártyával körbehúztam.

Alapos hűtés után szeleteljük az elkészült vörös bársony tortát.

Vörös bársony torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Alexandra
Oreo torta
Oreo torta

A kekszből 8 db-ot törjünk össze, majd keverjük az olvasztott vajjal, és öntsük bele a masszát egy kapcsos tortaformába. A hideg tejszínt tegyük egy tálba és kézi habverővel dolgo...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Rita
Tripla csokis sajttorta
Tripla csokis sajttorta

A kekszet ledaráljuk, és az olvasztott vajjal összegyúrjuk. Egy sütőpapírral kibélelünk egy kapcsos tortaformát, és a hűtőben hagyjuk megszilárdulni. Gőz fölött megolvaszt...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Mogyorós meggyes csokitorta
Mogyorós meggyes csokitorta

Lecsepegtetjük a meggyet, felaprítjuk a csokoládét. A vajat a cukorral és vaníliás cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojásokat is és habosra keverjük. Belekeverjük utána a csokit,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
"Bűvölj el!" torta
"Bűvölj el!" torta

A piskóta alaphoz Elkészítjük a diós piskóta tortaalapot, amit a szeletelés előtt majd rendesen hagyjunk kihűlni. (Ehhez a tojásokat 1-2 órával a sütés előtt kivesszük a h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk