1 nagy csomag piskótatallér
1 kis pohár tejföl
1 tejszín ízű habpor
1,5 dl tej
10 dkg porcukor
fél cs. 25 g-os zselatin
baracklekvár
6-7 kivi
Kettesével ragasszuk össze baracklekvárral a tallérokat.
Egy kerek, ha lehet magasabb falú tálat béleljünk ki fóliával. Karikára vágott kivivel rakjuk ki a tál alját és az oldalát. A habport verjük fel a 1,5 dl tejjel. A tejfölt keverjük ki a porcukorral és adjuk hozzá a tejszínt.
5.A zselatint 3-5 percig áztassuk 50 ml hideg vízben, főzzük fel, de ne forraljuk, majd öntsük a tejszínes masszához és keverjük sűrű krémmé. A kivivel kibélelt tálat felváltva töltsük meg tejszínes, majd korongos réteggel. Az utolsó réteg korong legyen. 4 órára hűtőbe tesszük, majd kiborítjuk. Másnap szeleteljük.
6 tojást lemérek és ahány deka, annyi cukrot és annyi lisztet mérek ki. Ha kakaós piskótát szeretnék akkor annyival kevesebb lisztet teszek amennyi kakaót raktam bele. A tojások sá...
Elkészítési idő:A csokoládét a vajjal együtt vízgőz fölött megolvasszuk és belekeverjük a habtejszínt (nem kell felverni). Ezzel megkenjük a babapiskótákat és egy tortaformába lerakunk egy sort. K...
Elkészítési idő: 20 percA tésztához a mandulát ledaráljuk finomra (aprítóban). Egy edényben alaposan összekeverjük kézi habverővel a tojásokat, mézet, kakaóport, kókusz olajat, a vanília rúd kikapart bels...
Elkészítési idő: