Családireceptkönyv.hu

Sacher torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


24 cm-es tortaformához
a tortalaphoz:
15 dkg étcsokoládé
12,5 dkg vaj
6 tojás
12,5 dkg porcukor
1 teáskanál vaníliakivonat
5 dkg liszt
5 dkg étkezési keményítő
5 dkg darált mandula
1 teáskanál sütőpor
csipet só
a töltelékhez:
40 dkg pürésített sárgabaracklekvár
1 evőkanál rum
a mázhoz:
20 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj
3-4 evőkanál olaj

Elkészítés:


180 fokra melegítjük a sütőt. A tortaforma alját sütőpapírral béleljük.

Elkeverjük a lisztet, a keményítőt, a mandulát, a sütőport és a sót. Nagyobb méretű tálban megolvasztjuk a csokoládét és a vajat. Hozzáadjuk a cukrot, majd az egész tojásokat, és habverővel habosra keverjük. Kisebb adagokban beleforgatjuk a lisztes keveréket és csomómentesre keverjük. A tortaformába simítjuk a masszát és 40-50 perc alatt megsütjük.

Rácson langyosra hűtjük a tortalapot, majd lapjában kettévágjuk, és megtöltjük a baracklekvár meg rum keverékével. Az összeállításnál megfordítjuk a tortalapot úgy, hogy a tükörsima alja kerüljön felülre.

Végül gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, a vajat meg az olajat, és bevonjuk vele a tortát.

Sacher torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Epres túrótorta
Epres túrótorta

A piskóta elkészítése Egy keverőtálba beleütöm az egész tojásokat, majd hozzáadom a porcukrot, és addig keverem míg legalább háromszorosára nő, és jó habos lesz. Ezután beleszitá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Szedres kekszes finomság!
Szedres kekszes finomság!

A szedret a cukorral,vaníliacukorral összefőzöm hozzáadom a pudingokat és ezzel is összefőzöm. A zselatint beáztatom felolvasztom(nem főzöm) a szederhez keverem és hűlni teszem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Lúdláb torta (liszt nélkül)
Lúdláb torta (liszt nélkül)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Epres diótorta
Epres diótorta

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, sárgáját a cukorral kikeverjük, belekeverjük a diót, lisztet, citromhéjat, vaníliás cukrot is, majd beleforgatjuk a habot. Torta formába önt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk