6 tojás
30 dkg cukor
2 vanillin cukor
25 dkg darált mogyoró/dió/mandula
15 dkg liszt
1 csomag sütőpor
A 6 tojás sárgáját kikeverjük a cukorral és a vanillin cukorral. Hozzákeverjük a mogyorót/diót/mandulát, a lisztet és a sütőport. A 6 tojás habját kemény habbá verjük, végül beleforgatjuk a keverékbe.
Előmelegített sütőben 170 fokon készre sütjük!
Marusz féle könnyű tészta.
Nagy tortaformában sütni!
Cérnával három felé kell vágni!
Mokkakrémmel vagy vaníliakrémmel a legfinomabb!
A meghámozott almát nyolcadoljuk, és megszórjuk a fahéjjal. A vajat a cukorral meg a tojással habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliát, a tejet, majd a liszt és a sütőpor elegyét. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A tököt puhára sütjük, 200 fokon (kb. másfél óra alatt). Kihűtjük, majd leszedjük a héját, és villával összenyomkodjuk, vagy összeturmixoljuk a belsejét. 2. A vajat a cukrokkal...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sütőt előmelegítjük 180 fokra légkeverés nélkül, alsó-felső mód (160 fok légkeveréssel) és egy 20 x 25 cm-es tepsit (26 cm-es tortaformában is készíthető) sütőpapírral kibélelünk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTálba tesszük a hozzávalókat és robotgéppel összedolgozzuk, ha a tészta sűrűvé vált kivajazott sütőformába öntjük és 180 fokon 40 percen át sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd ketté vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű