A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.
Hozzávalók:
4 tojás,
2 bögre meleg tej,
1 bögre víz,
1 bögre cukor,
115 g liszt,
125 g vaj,
1 teáskanál vanília,
1 csipet só,
porcukor a sütemény leszórásához.
Válasszuk külön a tojás fehérjét a sárgájától, majd tegyük két külön tálba. A tojásfehérjéből verjünk kemény habot, tegyünk bele egy csipet sót. Olvasszuk fel a vajat, hagyjuk kihűlni. Adjuk hozzá a tojás sárgájához a vizet és a cukrot, öntsük hozzá a kihűtött vajat és keverjük össze. Öntsük hozzá a tejet, majd adjuk hozzá a lisztet és a vaníliát. Ismét keverjük jól össze, majd óvatosan adjuk hozzá a tojáshabot. Kivajazott, kilisztezett sütőformába tesszük az elkészített masszát, előmelegített sütőben 180 fokon sütjük 60 percig. Amikor megsült hagyjuk kihűlni, szórjuk meg porcukorral, ha szeretnénk akkor díszíthetjük is habtejszínnel, olvasztott csokoládéval. Csak akkor szeleteljük, amikor teljesen kihűlt! Sütés közben háromrétegűvé válik a tészta, így lesz benne krém is.
A most következő ínyencség három rétegből áll, nagyon könnyen elkészíthető, mámorítóan finom és aromás. Nem kell krémet főzni hozzá, mégis lesz egy krémréteg a süteményben!
Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm átmérőjű piskótakarikát. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, hőlégkeverés nélkül! A lisztet elkeverjük a kakaóporral. A tojásfehérjéket a...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tojássárgáját a cukorral kikeverem, hozzáadom a többi nedves hozzávalót majd a lisztet és a felvert tojásfehérje habot óvatosan hozzákeverem. 22 cm tortaformába sütöm. 6 dl tej...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA puha vajat egy kevés cukorral habosra verjük egy kézi robotgép segítségével, majd hozzáadjuk az egyik tojást, és tovább habosítjuk, ismét cukor jön bele, majd tojás és a mara...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA citromtorta elkészítése A citromtorta tésztája hagyományos piskóta. Az ahány tojás, annyi evőkanál liszt és cukor elvén készítünk piskótát. Egy 26 cm-es tortához 8 tojást érde...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes