A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.
Hozzávalók:
4 tojás,
2 bögre meleg tej,
1 bögre víz,
1 bögre cukor,
115 g liszt,
125 g vaj,
1 teáskanál vanília,
1 csipet só,
porcukor a sütemény leszórásához.
Válasszuk külön a tojás fehérjét a sárgájától, majd tegyük két külön tálba. A tojásfehérjéből verjünk kemény habot, tegyünk bele egy csipet sót. Olvasszuk fel a vajat, hagyjuk kihűlni. Adjuk hozzá a tojás sárgájához a vizet és a cukrot, öntsük hozzá a kihűtött vajat és keverjük össze. Öntsük hozzá a tejet, majd adjuk hozzá a lisztet és a vaníliát. Ismét keverjük jól össze, majd óvatosan adjuk hozzá a tojáshabot. Kivajazott, kilisztezett sütőformába tesszük az elkészített masszát, előmelegített sütőben 180 fokon sütjük 60 percig. Amikor megsült hagyjuk kihűlni, szórjuk meg porcukorral, ha szeretnénk akkor díszíthetjük is habtejszínnel, olvasztott csokoládéval. Csak akkor szeleteljük, amikor teljesen kihűlt! Sütés közben háromrétegűvé válik a tészta, így lesz benne krém is.
A most következő ínyencség három rétegből áll, nagyon könnyen elkészíthető, mámorítóan finom és aromás. Nem kell krémet főzni hozzá, mégis lesz egy krémréteg a süteményben!
Sakktábla torta: A sütőporos liszthez hozzáadom a cukrot, a tejet, a vajat és a tojásokat! Csomómentesre összekeverem és két felé osztom. Az egyik felébe belerakom a vaníliaaromá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat felolvasztjuk. A kekszet finomra daráljuk és hozzáadjuk a citrom héját, végül a vajjal is összekeverjük, hogy vizes homok állagú morzsát kapjunk. Egy tapadásmentes tortafor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTöltelék előkészítése: Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk, a cukorral és fahéjjal összekeverjük. Tészta készítése: A vajat a cukorral és a v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vanília rudat hosszában félbevágjuk, magjait kikaparjuk és a ruddal együtt a tejhez adjuk. Hozzáadjuk a tojássárgákat, cukrot és sűrű krémet főzünk belőle. Még melegen hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes